Preskočite na glavni sadržaj

GMV: Razgovor s umjetnikom Darwinom Butkovićem

U dvorištu palače Sermage Gradskog muzeja Varaždin u srijedu, 24. lipnja, s početkom u 21 sat, održava se razgovor s Darwinom Butkovićem u povodu izložbe priređene uz 40. obljetnicu njegova umjetničkog stvaralaštva. 
vrijeme: 24.06.2020.
mjesto: Gradski muzej Varaždin

Na izložbi pod nazivom Migrare predstavljen je izbor skulptura, slika, objekata i instalacija, koji daje uvid u Butkovićevu poetiku i presjek likovnog rada tijekom proteklih četiri desetljeća. To će biti i okosnica razgovora koji će s umjetnikom voditi likovni kritičar Marijan Špoljar. Izložba je u GMV-u postavljena od 27. svibnja do 28. lipnja ove godine, a kako zbog epidemioloških mjera nije bila otvorena uz nazočnost publike, ovaj posebni program posjetiteljima će pružiti mogućnost cjelovitijeg upoznavanja s umjetnikovim stvaralaštvom.    

O radu Darwina Butkovića pisali su mnogi likovni kritičari, a njegov profesor slikarstva na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti Ferdinand Kulmer istaknuo je: „Njegov rad isticao se izrazitom osebujnošću, pri čemu bih posebno istaknuo njegov specifičan smisao za ironiju i humor, koji ga razlikuje od ostalih.“

http://www.gmv.hr/