Preskočite na glavni sadržaj

Ljetna škola pisanja 2020.

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba  od 23. do 30. kolovoza u Dvorcu Stara Sušica organizira Ljetnu školu pisanja 2020.
vrijeme: 23.08.2020.
mjesto: Stara Sušica
url: https://cekape.com/
Do sada je preko 200 polaznika i polaznica završilo ljetnu školu pisanja. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene.

 

Ljetna škola pisanja ove godine nudi sedam različitih radionica: kratka priča, proza, poezija, radionica kritičkog čitanja, radionica Šetnja književnim formama, radionica Kako početi i radionica scenarija..

 

Voditelji radionica vodeća su:

 

Olja Savičević Ivančević,  jedna od najuspješnijih spisateljica u regiji, sjajna pjesnikinja  ove je godine prvi puta u ljetnoj školi na  radionici poezije.

 

Enver Krivac, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, nagrađivan pisac i voditelj u CeKaPe-u Rijeka, vodit će radionicu proze.


Radionicu kratke priče vodi pisac i  novinar Davor Mandić,  koji već četvrtu godinu mentorira radionicu pisanja u CeKaPe Rijeka, a u ljetnoj je školi od 2018.

 

Nebojša Lujanović, ove godine vodi dvije radionice, obje autorske, koju je osmislio ekskluzivno za ljetnu školu – Radionica kritičkog čitanja i Šetnja književnim formama.

 

Karmela Špoljarić ove je godine prvi puta s nama, a svoju autorsku  radionicu Kako početi osmislila je posebno za ljetnu školu.

 

Nakon tri godine u dvorac se vraća Sanja Kovačević  s radionicom scenarija za kratki film. Autorica sada već kultne knjige “Kvalitetne TV serije”, osoba ogromnog znanja i iskustva, vodit će polaznike od ideje do scenosljeda.


Opširnije....