" />
projekcija

Tajni život životinja u MM Centru


vrijeme: 10.05.2018. 19,30 h
mjesto: Zagreb; MM centar Studenskog centra u Zagrebu, Savska cesta 25

Kratke slike 10. svibnja u MM centru predstavljaju četiri kratkometražna filma četiriju različitih umjetnika koji istražuju tajne životinjskog svijeta. Program počinje u 19,30 sati, a ulaz na projekcije je besplatan!

U filmu njemačke autorice Katrine Daschner Konjske grudi (Pferdebusen) montaža životinjskih i ljudskih tjelesnih fragmenata postaje čulni simbolični diskurs o psihoseksualnim ambivalencijama i fantazijama o strahu i strasti, žudnji i inhibiciji.
 
Proslavljeni japanski umjetnik Yu Araki kroz motiv hobotnice u filmu Pogrešna revizija (Wrong revision) otkriva skrivenu kršćansku simboliku u Japanu. Film Marsa Abu Galawa, kojeg je režirao Gerard Holthuis, pobuđuje osjećaje spokoja i nemira koje samo vodeni svijet može izazvati dok u Kapucinu (Capucine) Louisa Nieta gledatelj promatra opskurni jezični centar koji podučava majmune kako da snimaju filmove. Upoznajemo iznimno darovitoga majmuna koji uči filmski jezik s primatologom Hirokazuom Shibuyom.
 
Kratke slike su projekt posvećen inovativnim filmskim strujanjima, prateći tokove suvremene produkcije, ali i klasičnih ostvarenja koja su ostavila neizbrisiv trag na različite svjetske kinematografije. Tajni život životinja dio je programske cjeline Iz Kratke baze 25 FPS-a fokusirane na suvremeni kratkometražni film.
 
Program počinje u 19,30 sati. Ulaz je besplatan, a više informacije pronađite na službenoj stranici MM centra i na Facebooku.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 08.05.2018)