Preskočite na glavni sadržaj

Izvedba komedije 'Zavodnici' u Omišu

Izvedba komedije 'Zavodnici', autorskog projekta Ivana Baranovića i Ivane Giove Župa, inspiriranog domaćim i stranim piscima o vječnoj temi ljubavi, zavođenja i braka, održat će se u Omišu u petak, 19. lipnja, s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 19.06.2020. 20 h
mjesto: Omiš; Ilirsko sjemenište Omiš
url: https://hr-hr.facebook.com/czkomis/
Koprodukcija Centra za kulturu i kazališne družine Ritam igre u autorskom projektu (glumci Ivan Baranović, Ivana Giove Župa, oblikovatelj svjetla i tona te scenografije Miho Dolina,fotografije Željko Šunjić, plakat Vice i Julija Tomasović, stručni suradnik i izbor glazbe Petar Buljević) jedne bračne komedije Zavodnici prema motivima djela nobelovca H. Pintera i V. Kljakovića..

 

U središtu pozornosti je ministar koji tragajući za izgubljenom ljubavnom strašću pribjegava razno-raznim fantastičnim igrama i utjelovljuje različite likove poput Tarzana, rock zvijezde ili perača prozora, a sve da bi probudio erotski duh iz boce ili davno pokopanu bračnu strast. To je tipična strastvena i duhovita analiza ustaljenosti bračnih rituala u kojima njihovi protagonisti uzaludno pokušavaju iznova prepoznati strast. Komedija obiluje finim iznijansiranim situacijama zablude i naglih, smiješnih, začuđujućih obrata (od ministra do Tarzana) koji se razrješuju na neočekivani način i publiku drže u neizvjesnosti do samog kraja. Njihov etablirani malograđanski dnevni raspored, licemjerna uvažavanja prava na javnu i tajnu privatnost i ustrajavanje na paralelnim životima funkcioniraju sve do trenutka kada se iscrpe razlozi, prepozna nemoć i izgube elementarni motivi. Možda će se njihova iscrpljena i potrošena bračna strast i data vjera, ponovno oživljena, prepoznati kao istinska ljubav uz mnogo, mnogo smijeha. (P. Buljević , ravnatelj CZK Omiš)