" />
obavijest

Oliver Sertić na platformi Producers on the Move na ovogodišnjem Cannesu


vrijeme: 10.05.2018. - 14.05.2018.
mjesto: Francuska; Cannes

Organizacija European Film Promotion odabrala je hrvatskog producenta Olivera Sertića za sudjelovanje na platformi Producers on the Move, koja se održava u sklopu Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu. Sertić je jedan od 20 nadolazećih europskih producenata koji će se okupiti na platformi.


Producent Oliver Sertić odabran je zahvaljući njegovom dosadašnjem producentskom opusu, a osim toga film Dani ludila Damiana Nenadića, kojeg je također producirao, na ovogodišnjem Cannesu će imati market projekciju. Radi se o opservacijskom filmu koji prikazuje inače skriven svijet psihički drugačijih ljudi, koje društvo olako odbacuje i žigosanjem pretvara u pacijente. Film je nastao u koprodukciji hrvatskog Restarta i slovenskog Petra Pan Filma, uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Film je dobio posebno priznanje u Regionalnoj konkurenciji na ovogodišnjem izdanju ZagrebDox festivala.
 
Producers on the Move, koji će se održati u sklopu 50. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu od 10. do 14. svibnja, zamišljen je kao platforma za umrežavanje s ciljem poticanja europskih filmskih koprodukcija. Sudionike očekuju predavanja, radionice, pitchinzi i sastanci ‘jedan na jedan’ s filmskim ekspertima te im se pruža mogućnost da dobiju prostor za promociju u međunarodnom industrijskim publikacijama.
 
Osim Sertića, na platformi će sudjelovati još 19 producenata, a cijeli popis možete pronaći pronaći na službenoj stranici EFP-a.
 
European Film Promotion je organizacija koja okuplja nacionalne filmske centre i agencije za promociju i promidžbu iz 37 europskih zemalja s ciljem njihova umrežavanja na zajedničkim projektima i inicijativama koje doprinose što uspješnijem plasmanu europskog filma i filmskih talenata u svijetu. Od siječnja 2009. punopravni član organizacije je i Hrvatski audiovizualni centar. Uz EFP u realizaciji programa Producers on the Move sudjeluje i Creative Europe - MEDIA Program.
 
Oliver Sertić je producent dokumentarnih filmova i direktor Liburnia Film Festivala s pozadinom u novinarstvu te organizaciji raznih događanja. Do danas je producirao oko 30 dugometražnih i kratkometražnih dokumentaraca, uključujući Moj život bez zraka Bojane Burnać, Dani ludila Damiana Nenadića te Blokada Igora Bezinovića. Oliver je osnivač organizacije RESTART, u sklopu koje je pokrenuo Restart laboratorij, Dokukino i Restart Label.

Izvor: HAVC

(R.P.B., 24.04.2018)