Preskočite na glavni sadržaj

Najbolji online zborski video iz karantene - Glazbena škola Blagoja Berse iz Zagreba

Nagrada za najbolji online zborski video iz karantene pripala je u velikoj konkurenciji djevojačkom zboru Glazbene škole Blagoja Berse iz Zagreba pod vodstvom profesora Jurice Petra Petrača zbog izvrsnoga višeglasnog nastupa i donesenog optimizma u izvedbi.
vrijeme: 01.06.2020.
url: https://cekate.hr/

Riječ je o natjecanju u sklopu 15. natjecanja hrvatskih pjevačkih zborova - Zagreb 2020. što se u lipnju održava online zbog pandemije koronavirusa u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka (CeKaTe).

Prijave za ovaj dio natjecanja - najbolji online zborski video iz karantene - trajale su do 11. svibnja, a na natječaj prijavila su se 32 ansambla iz cijele Hrvatske, s raznolikim repertoarom: višeglasnim obradama pop pjesama, tradicijskim hrvatskim pjesmama, ali i skladbama klasičnoga zborskog sloga. Sudjelovali su amaterski zborovi, vokalni ansambli i klape, dječji zborovi, zborovi općeobrazovnih i glazbenih škola. 

"Pored izvrsnoga višeglasnog nastupa, djevojački zbor Bersa donosi i optimizam mlade generacije koja otegotne okolnosti 2020. prevladava uz pomoć znanja i novih tehnologija", istaknuto je u obrazloženju nagrade o kojoj je u ponedjeljak priopćenjem izvijestio organizator - CeKaTe.

Navedeno je kako je nagrađeni zbor izveo kvalitetan aranžman hrvatskoga pop standarda "Sanjaj me" te uputio toplu poruku prevladavanja socijalne distance uz pomoć ljubavi i glazbe. 

Najavljeno je da će se dobitnik ove prigodne revijalne nagrade pridružiti pobjednicima službenoga dijela Natjecanja na Gala koncertu Zlatni zborovi 2021. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Kako je izvijestio CeKaTe, u daljem tijeku natjecanja, vokalni ansambli i zborovi iz Hrvatske mogu se prijaviti do 15. lipnja i tako osvojiti i prijelazni pehar Hrvatskoga društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora.

U skladu s prethodno provedenim mjerama socijalnoga distanciranja i zaštitom od širenja zaraze virusom Covid-19, zborovi i vokalni ansambli tijekom karantene u Hrvatskoj komunicirali su putem snimki i to, istaknuto je u priopćenju, "iznimno uspješno sudeći prema prijavama na natječaj za najbolji zborski video iz karantene". (Hina)