Preskočite na glavni sadržaj

Deset novih filmova na platformi Kino Europa Online

Internetska platforma Kino Europa Online, pokrenuta kao podsjetnik na kultno zagrebačko kino Europa, donosi deset novih filmova, među kojima su i dva talijanskog redatelja Paola Sorrentina, 'Velika ljepota' i 'Mladost'.
vrijeme: 28.05.2020.
url: https://kinoeuropa.hr/
Sorrentino je jedan od najzanimljivijih filmskih autora novog stoljeća, a njegova je "Velika ljepota", oda Rimu, hedonizmu i umjetnosti, već postao filmski klasik, ističe se u najavi.

 

Film koji je uslijedio nakon njega, "Mladost", nastavlja sličan proces u kojemu glavni junaci premeću pitanja prošlosti, budućnosti i smisla života, dodaje se.

 

Sorrentinov sunarodnjak, Luca Guadagnino, pretočio je jednaku opčinjenost prirodom i lijepim u film "Rasprskavanje" s jakim glumačkim postavom u kojemu su Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Michael Schoenaerts i Dakota Johnson.

 

Među novim filmovima je i "Sve što dolazi" s Isabelle Huppert, koji se opisuje kao "iskrena i intimna priča o ženi koja na vrhuncu svog intelektualnog, društvenog i obiteljskog života ostaje bez svega i mora početi iznova."

 

Tu je i komorni triler "Krivnja", s Jacobom Cedergrenom, u režiji Gustava Möllera, koji je nagradu publike za svoj prvijenac dobio na Sundanceu, Rotterdamu i Montclairu.

 

"U vremenima kada koruptivni političari ne silaze s naslovnica naših medija, film Rodriga Sorogoyena beskompromisno prikazuje španjolsku inačicu beskrupuloznih političara u svom filmu Vlast", napominju iz Kina Europa Online.

 

Film prati karizmatičnog i korumpiranog političara Manuela, koji i sam ulazi u borbu s korupcijom, suprotstavlja lik pravične novinarke Amaie (Bárbara Lennie).

 

Pitanjem morala i principijelnosti bavi se i bugarski autorski dvojac Kristina Grozeva i Petar Valčanov u filmu "Lekcija", priča o profesorici Nadeždi koja nastoji svojim učenicima usaditi prave vrijednosti, a sama je stavljena u iskušenje, uvjerljivo je i snažno filmsko djelo.

 

Kao jedna od najoriginalnijih ekranizacija Snjeguljice  najavljuje se “Blancanieves” Pabla Bergera, koji svoju junakinju smješta u svijet borbi s bikovima i flamenka, čime na poseban način odaje počast nijemom filmu i bajkama braće Grimm.

 

Među novim filmovima su i dva južnoamerička –  brazilski "Druga majka" i paragvajski "Nasljednice". Prvi secira klasne odnose kroz priču o ženi koja je život posvetila odgoju tuđeg djeteta, a drugi prati bogate nasljednice i dugogodišnje ljubavnice, za koje se sve mijenja kad ostanu bez  bogatstva.

 

Platforma Kino Europa Online dostupna je na internetskoj stranici www.kinoeuropa.hr, gdje se nalaze detalji o programu. (Hina)