natječaj, seminar

Otvorene prijave za Hoykinu Fotosofiju


vrijeme: 19.04.2018.
prijava: 16.05.2018.

Otvorene su prijave za polaznike Fotosofije, besplatnog sedmodnevnog seminara za naprednu fotografiju koji će se, pod vodstvom i umjetničkom direkcijom fotografa Damira Hoyke, održati od 10. do 17. lipnja u Termama Tuhelj. 

Tradicionalno, petnaest odabranih seminarista na predavanjima i tematskim photo sessionima doznat će kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art fotografiju.

Hoyka kaže kako si je, prije trinaest godina, kada je pokrenuo taj seminar, zadao misiju da će pronaći talentirane fotografe i dati im priliku da unaprijede svoje znanje i kreativnost, da steknu iskustvo rada s klijentima i medijima, te da se s njihovim radom upozna i struka i javnost.

"Veseli me vidjeti da je tijekom godina niz naših seminarista uspjelo upisati studij fotografije, ili direktno profesionalizirati svoj rad, što je znak da misija ide u dobrom smjeru. Omogućiti nekome da promijeni život i bavi se onim što ga iskreno veseli neprocjenjiv je osjećaj", istaknuo je.

I ove godine Fotosofija će ugostiti profesionalce s iskustvom rada iza, ali ispred objektiva fotoaparata.

Španjolsko veleposlanstvo dovodi proslavljenog španjolskog fotografa i režisera Eugenija Recuenca. Riječ je o autoru video spota grupe Rammstein "Mein Herz brennt" i Lavazza kalendara, te niza modnih fotografija za prestižne modne magazine poput Voguea i GQ, te fotografija i video spotova za tvrtke Nina Ricci, Pernod Ricard, Bvlgary, Playstation, Gloria Vanderbilt, Freixenet.

Recuenco bi svoje predavanje trebao održati 15. lipnja, a uz reklamne radove, predstavit će i 'Projekt 365' na kojem radi sedam godina. Ulaz na predavanje je besplatan.

Seminaristi će ponovno imati raditi s osobama iz hrvatske i regionalne filmske, glazbene i javne scene, kada su fotografirali Vedranu Mlikotu, Davora Gopca, Renea Bitorajca, Milu Kekina, Doris Pinčić, Brunu Šimlešu, Srđana Gojkovića Gileta, Zorana Predina, Barbaru Kolar.

Hoyka podsjeća da su fotografije s tih snimanja objavljivane u vodećim medijima širom regije, kao i fotografije snimljene na temu 'Moda'.

Detalji o seminaru i prijavi na natječaj, koji je otvoren do 16. svibnja, nalaze se na www.fotosofia.info, gdje je objavljen i casting 'Fotosofia 13 FOTOmodel' za fotomodele, make up artiste, frizere i stiliste - suradnike na snimanju modnih fotografija Fotosofije 13. (Hina)
 

(D.H.F., 19.04.2018)