Preskočite na glavni sadržaj

Najavljen završetak projekta Parkovi povijesnih utvrda - HICAPS

Partneri Interreg CE projekta HIstorical CAstle ParkS (hrv. Parkovi povijesnih utvrda) najavljuju finalizaciju projektnih aktivnosi, te pozivaju na sudjelovanje na završnoj online konferenciji, koja će se održati 28. svibnja 2020., na platformi Zoom, s početkom u 14 sati.
vrijeme: 28.05.2020.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projektnih aktivnosti, uključujući osam revitaliziranih i obnovljenih parkova povijesnih utvrda na području središnje Europe, kao i najvažnije publikacije i strategije izrađene za vrijeme projekta. Svi će sudionici imati priliku sudjelovati u diskusiji na kraju događaja.

O projektu
Projekt HICAPS – HIstorical CAstle ParkS ili Parkovi povijesnih utvrda (početak: 1.6.2017., kraj: 31.5.2020., vrijednost: 1.798.274,20 EUR), okupio je deset partnera središnje Europe – Hrvatsku, Italiju, Poljsku i Sloveniju unutar EU financijskog okvira Interreg CE. Projekt je razvio osam različitih revitalizacijskih koncepata za osam različitih parkova povijesnih utvrda.
U Hrvatskoj, obnovljeni su perivoj Dvorca Gornja Bedekovčina te park oko Starog grada u Varaždinu.
Kako je cilj projekta poboljšanje okolišnog upravljanja u urbanim sredinama, te uspješno vođenje kulturne baštine kao izvora za lokalni i regionalni razvoj, tijekom projekta, također, prikupljeni su primjeri dobrih praksi, te su razvijene strategije i alati kako bi se zainteresiranim sudionicima lokalne i regionalne uprave (ali i ostalim skupinama, uključujući javnost) pružile opipljive smjernice za očuvanje i razvoj kulturne baštine.

Više informacija je dostupno na:
https://www.interreg-central.eu/Content.Node/HICAPS.html
https://www.facebook.com/HicapsInterregCentral/