" />
predstava, djeca, mladi

Malena i Klepetan na kazališnim daskama


vrijeme: 26.04.2018. 19 h
mjesto: Zagreb; GK Žar ptica, Bijenička 97

U Gradskom kazalištu 'Žar ptica' u punom su jeku probe nove predstave 'Malena i Klepetan - Ljubav na prvi klepet', posvećene dvjema najpoznatijim i najzaljubljenijim rodama na svijetu. Priča o ljubavi, odanosti i neophodnom suživotu čovjeka i životinja, svoju će praizvedbu će doživjeti u četvrtak, 26. travnja, s početkom u 19 sati.

Autorica predstave je Mirjana Pičuljan Štriga, dok je redatelj Želimir Mesarić. Svjetski poznatog rodana utjelovit će Zoran Pribičević, dok lijepu i krhku Malenu igra Amanda Prenkaj.

U ostalim ulogama su: Ante Krstulović, Matino Antunović, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Sanja Crljen i Mladen Vujčić.

Vizualni identitet predstave osmislili su kostimografkinja Danica Dedijer i scenograf Davor Antolić, dok je lutke izradila Ana Sekulić.

Glazbu je skladao Damir Šimunović, a koreografiju napravio Pravdan Devlahović.
 
Ljubavna priča naših dviju roda, koja već nekoliko godina izaziva veliki interes i senzibilitet javnosti, pravi je povod i za širu edukativnu priču o životu i zaštiti ptica selica koje su na svom migracijskom putu izložene velikoj pogibelji. Ilustracije radi, unatoč formalnoj zabrani lova, na dijelu njihovog migracijskog puta preko Libanona, u dužini od svega 200 kilometara, godišnje biva ubijeno oko 2,6 milijuna ptica selica.

Predstava Malena i Klepatan - Ljubav na prvi klepet, nastaje u suradnji s Javnom ustanovom 'Zeleni prsten' Zagrebačke županije, s kojima će GK Žar ptica sudjelovati u zajedničkim projektima vezano za zaštitu bijelih roda na području Hrvatske.


Pretpremijerno predstava se igra od 24. travnja u 'Žar ptici'.
 

(R.P.B., 17.04.2018)