izložba

'Izraelska otkrića i razvoj koji su utjecali na svijet', izložba


vrijeme: 16.04.2018. - 01.06.2018.
mjesto: Split, Sveučilišna knjižnica, Ruđera Boškovića 31

Izložba 'Izraelska otkrića i razvoj koji su utjecali na svijet' otvorena je u ponedjeljak u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu, gdje će ju publika moći razgledati do 1. lipnja. 

Izložba je otvorena u povodu 70. obljetnice osnutka Države Izrael, te u sklopu tradicionalnog Festivala znanosti koji je u ponedjeljak otvoren u Splitu.

Veleposlanica Izraela u Hrvatskoj Zina Kalay Kleitman kazala je kako u razvoj odnosa između Hrvatske i Izraela treba što više uključivati znanost. "Važno je da u odnos dviju država uključimo što više znanost, razvoj tehnologije i što više mladih znanstvenika," poručila je Kleitman otvarajući izložbu.

Zamjenica splitskog gradonačelnika Jelena Hrgović je istaknula kako "Izrael pokazuje da i mali narodi mogu dati velike ljude."

Izrael je, ističe se u priopćenju u povodu ove izložbe, država s najvišom stopom obrazovanih ljudi na svijetu u odnosu na broj stanovnika. S devet sveučilišta i 66 visokoškolskih obrazovnih instituta, ova država smatra se high-tech supersilom te privlači brojne multinacionalne kompanije koje tu osnivaju svoje centre za istraživanje i razvoj i ulažu u start-up tvrtke u raznim područjima. (Hina)
 

(D.H.F., 17.04.2018)