izložba

'A4 - 0 izdanje', izložba u Osijeku


vrijeme: 18.04.2018. - 06.05.2018.
mjesto: Galerija Waldinger, Fakultetska 7, Tvrđa, Osijek

Gradske galerije Osijek pozivaju na otvorenje izložbe: A4 - 0 IZDANJE, u srijedu 18. travnja 2018. u 20 sati, u Galeriji Waldinger. Izložba ostaje otvorena do 6. svibnja o.g. Izlažu: Duje Matetić, Michel Mesarić, Eva Herceg i Viktorija Križanović.
 

O izložbi: 
Duje Matetić i Mirela Plenković (Split)
Michel Mesarić i Mia Krneta (Rijeka)
Eva Herceg i Anja Tomljenović (Zagreb)
Viktorija Križanović i Marija Škegro (Osijek)

A4 je nacionalni program koji povezuje studente likovnih akademija i povijesti umjetnosti, koncipiran u suradnji sa dosadašnjim sudionicima programa Fast Forward / Utorkom u Galeriji. Po javnom natječaju na nacionalnoj razini koji je uključivao studente sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, izabrani su parovi umjetnika i povjesničara umjetnosti u svrhu organizaciji inicijalne 0 izložbe koje predstavlja studente svih sveučilišta. Program A4 potiče suradnju budućih umjetnika i kustosa te svojim modelom odražava kontekst njihovog budućeg profesionalnog života, međuovisnosti i suradnje. Ambicija programa je i da u okvirima svog djelokruga poveže uključena sveučilišta, a sudionicima se ostavlja na izbor žele li surađivati sa polaznicima svog ili nekog drugog sveučilišta.

Sudionike 0 izdanja izabrao je žiri, kojeg su uz predstavnika Galerije umjetnina Split, činili sudionici programa Fast Forward / Utorkom u galeriji, umjetnici:  Silva Abramović, Anita Miloš, Luka Radica, Darko Škrobonja.

Izložba je omogućena sredstvima Ministarstva kulture RH i Grada Splita, Služba za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru.

Kustosi: Mirela Plenković, Mia Krneta, Anja Tomljenović i Marija Škegro.

Ulaz je slobodan.

https://www.facebook.com/gradskegalerije.osijek/ 

(D.H.F., 16.04.2018)