Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Zagrebačke filharmonije ovog vikenda u Maksimiru

Nakon dvomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, Zagrebačka filharmonija planira bogat program u povodu 150. obljetnice svojega osnutka, a izlazak iz izolacije obilježit će s dva koncerta na otvorenom - 23. i 24. svibnja u zagrebačkom Maksimiru, na Labuđem otoku.
vrijeme: 23.05.2020.
url: http://www.zgf.hr

"Zagrebačka filharmonija ne staje sa svojim programom unatoč preprekama kao posljedicama korone i potresa. Nakon virtualnog orkestra s različitih adresa, konačno će zasvirati i uživo", ističu iz Filharmonije. "Zagrebačka filharmonija - zaštitni znak grada Zagreba i ambasador Hrvatske u svijetu, priprema bogat i zanimljiv program u povodu 150. obljetnice svog postojanja", dodaje se.

Uz pripremu bogate nadolazeće sezone koja će uskoro biti najavljena, nakon dvomjesečne izolacije i dva spota u kućnoj karanteni, Filharmoničari napokon prelaze iz virtualnog u stvaran svijet te nastavljaju s koncertnim programom u najljepšim zagrebačkim parkovima.

Prvi u nizu takvih koncerata održat će se u suradnji sa Zoološkim vrtom na Labuđem otoku, u parku Maksimir, u subotu 23. i nedjelju, 24. svibnja, oba dana u dva uzastopna termina - u 18 i 19,15 sati, pod vodstvom dirigenta Krešimira Batinića.

Program pod nazivom "Popularni klasici" u 18 sati donosi skladbe Glazba na vodi, alla hornpipe (G. F. Handel), Divertimento KV 136, (1. i 2. stavak) i Mala noćna muzika, Kv 525, 1. stavak (W. A. Mozart), Valcer cvijeća (P. I. Čajkovski), Carmen, 1. suita (G. Bizet), i mađarski ples broj 6 i broj 5 (J. Brahms).

Program nazvan "Popularna glazba", u 19,15 sati donosi filharmonijske izvedbe skladbi Beatlesa "Yesterday", "Imagine", "She Loves You" i "All you need is love", "Nights in white satin" (The Moody Blues), "Show must go on" (Queen), "Bridge over trounled water" (Simon & Garfunkel), te "Neka cijeli ovaj svijet" (iz mjuzikla "Jalta, Jalta" Alfija Kabilja), "Golubovi" i "Samo jednom se ljubi" (Ivo Robić), te "Zagreb je najljepši grad" (Drago Diklić).

"Orkestar Zagrebačke filharmonije, onako kako najbolje zna, svojem Gradu i stanovnicima Grada Zagreba uljepšat će proljeće nakon popuštanja mjera i dva mjeseca izolacije s dva odlična programa", poručuju Filharmoničari. (Hina)