Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za Školu medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić'

Prijave za Školu medijske kulture 'Dr. Ante Peterlić' primaju se do 15. lipnja na novoj internetskoj stanici - https://smk.hfs.hr/. Škola će se održati u Varaždinu, od 18. do 28. kolovoza 2020.
prijava: 15.06.2020
url: https://smk.hfs.hr

Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić  pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti, upoznati se s filmskom teorijom, kao i ostalim aspektima medijske kulture u Hrvatskoj i u svijetu. Također, Škola medijske kulture jedan je od pet najvažnijih projekta medijskog opismenjavanja kroz koji je u 21 godinu postojanja prošlo više od 2700 polaznika.

Današnje je društvo u potpunosti društvo medija, stoga je pravo vrijeme da svi, a pogotovo mladi i njihovi roditelji, odgajatelji i profesori posvete posebnu pažnju medijskoj pismenosti. Današnja su djeca, djeca medija od najranije dobi, a bez medijskog znanja svi se pojedinci prepuštaju konzumiranju medijske kulture bez kritičkog odmaka. Također, medijska kultura obavezni je dio nastave Hrvatskog jezika u školama, dok je učenje o medijima daleko od onoga što se na prvi pogled čini.

Svi profesori, odgajatelji, studenti, kinoklubaši, članovi udruga i samostalni autori koji žele o filmu učiti, usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja i raspravljati s najvećim filmskim profesionalcima mogu se prijaviti do 15. lipnja 2020.

Za dodatne informacije i prijavu posjetite:
https://smk.hfs.hr/2020/05/otvorene-prijave-22-smk