Preskočite na glavni sadržaj

Potprogram MEDIA podupire tri hrvatska projekta ukupnim iznosom od 135.000 eura

Desk Kreativne Europe ‒ Ured MEDIA Hrvatske s ponosom predstavlja rezultate prvog roka poziva koji se odnosi na potporu namijenjenu razvoju pojedinačnog projekta (EACEA 17/2019), a u okviru kojeg su čak tri hrvatska projekta osigurala potporu i to u iznosu od 135.000 eura.

Potprogram MEDIA odobrio je potporu u vrijednosti od čak 60.000 eura animiranom projektu Nutz u produkciji tvrtke Recircle. Uz redatelja, scenarista i producenta projekta Denisa Alentija autorski tim čine i Vjekoslav Živković te Marija Ivšić.

Drugi projekt kojemu je odobrena potpora Potprograma MEDIA u iznosu od 50.000 eura jest igrani projekt Jimmy L u produkciji tvrtke Telefilm. Igrani film režirat će Pavo Marinković, a producent je Stanislav Babić.

Posljednji projekt kojemu je odobrena potpora Potprograma MEDIA u okviru prvog roka poziva za razvoj pojedinačnih projekata u vrijednosti od 25.000 eura jest kreativni dokumentarno-igrani projekt Fiume o Morte! u produkciji udruge Restart. Ovaj projekt dogovoren je u koprodukciji s Francuskom, Slovenijom i Italijom. Režirat će ga Igor Bezinović, producenti su Tibor Keser i Vanja Jambrović, a koproducenti Marina Gumzi Fabrizio Polpettini.

Vijest u cijelosti pročitajte na stranici:
http://mediadesk.hr/