Preskočite na glavni sadržaj

Prostorna instalacija Mihaela Klanjčića u Galeriji Zilik

U sklopu programa Nova kultura_Hibridni grad 020., prostornom instalacijom 'Objekti' karlovačkoj publici u Galeriji ZILIK predstavit će se zagrebački umjetnik Mihael Klanjčić.
vrijeme: 16.05.2020.
mjesto: Galerija ZILIK
url: https://www.facebook.com/UDRUGAKAMATRIX/

Otvorenje izložbe održat će se u subotu, 16.05.2020. godine, u Galeriji ZILIK u 19:00h. Posjetitelji će izložbu moći pogledati svakim danom u vremenu od 17:30h do 19:30h.

"What you see is what you get. Definitivno nije izjava koju bismo mogli primijeniti na radove Mihaela Klanjčića, mladog umjetnika koji je u svom kratkom opusu dokazao kako odredišna točka njegovih stremljenja nisu površni poznavaoci umjetnosti. Nazivlje njegovih radova kao što su to «Achrome», IKB, Dedicated to M. ili «Malampija» upravo pokazuje namjeru i smjer u kojem Mihael ide odajući počast umjetnicima čiji rad cijeni i tim činom jasno se pozicionirajući na ljestvici morala.
Ono što je kod Mihaela Klanjčića drugačije te ujedno možda i najitrigantnije jest njegova mogućnost da spaja nespojivo – mogućnost eklekticizma. Iako se eklekticizam ponekad može činiti kompliciran, nedosljedan ili nelogičan kod Mihaela je jednako primjetan u svim radovima, ne samo u materiji već i u semiotici nazivlja, čime on paradoksalno postaje autorova konstanta, dosljednost.
Upravo kao u vrijeme 60-ih, kada je umjetnost, prihvativši postavke Johnsa, Warhola, Stelle, Newmana, Duchampa, kao i Reinhardta, jasno pokazala da je bezlično – «humano» i beskrajno raznoliko, kao što su to i autobiografske ili figurativne škole. Umjetnost je, željeli mi to ili ne, osobna.", opisala je koncept instalacije umjetnica Tanja Škrgatić.

Izložba je besplatna i otvorena za sve posjetitelje. S obzirom na još važeće mjere sprječavanja zaraze COVID-19, posjetitelji će izložbu moći posjetiti poštujući preporučene mjere o socijalnom distanciranju.

FB: https://www.facebook.com/events/643782126472906/