Preskočite na glavni sadržaj

Kino Mediteran počelo s projekcijama filmova uživo

Nakon što su sredinom ožujka publici omogućili besplatno gledanje filmova iz vlastite distribucije, kreativni tim Kina Mediteran od ponedjeljka je počeo s projekcijama filmova putem live streama.
vrijeme: 30.04.2020.
url: http://www.kinomediteran.hr/
Stotinjak gledatelja uključilo se u prvi Kino Mediteran LIVE i to na projekciji novog filma “Ona koju zamišljaš” s Juliette Binoche u glavnoj ulozi.

 

“Čak 25.000 gledatelja pogledalo je putem VOD-a naše filmove u mjesec dana, i to filmove europske produkcije. Iz tog razloga smo željeli svima ponuditi i neki novi sadržaj. Razmišljajući o trenutnoj situaciji, shvatili smo da i nama samima osim gledanja filma na velikom platnu zapravo nedostaje društveni aspekt odlaska u kino, pa nam se nametnulo pitanje: ako već gledatelji ne mogu nama u kino, možemo li mi doći njima i donijeti im dašak kino atmosfere? Tako je nastala ideja virtualnog kina u kojem ćemo projekcije prenositi uživo, u točno određeni dan i sat, uz komponentu chata u kojem se družimo i razgovaramo s publikom uz dobru glazbu prije i poslije filma. Chat je, za one koji žele, moguć i za vrijeme trajanja filma tako da svi "brbljavci" iz kina dolaze na svoje jer napokon mogu komentirati bez da nekome smetaju!” doznajemo od Alena Munitića, umjetničkog direktora Kina Mediteran.

 

Kino Mediteran LIVE nastavlja se kroz svibanj održavati dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom u 21h, a sljedeće projekcije su švedska magična romansa “Zaneseni” redateljskog dvojca Mårlind & Stein koji stoji iza popularne serije “Most” te talijanska drama “Sitne ribe” nastala prema scenariju poznatog talijanskog pisca Roberta Saviana, scenarista poznatog filma “Gommorah”. Ulaznice za Kino Mediteran LIVE dostupne su po cijeni od 15kn, a raspored projekcija i svi detalji dostupni su na www.kinomediteran.hr