Preskočite na glavni sadržaj

HDLU organizira umjetničku rezidenciju #ostanidoma

S ciljem poticanja umjetničkog stvaranja u okolnostima uslijed pandemije, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika je u okviru EU projekta CreArt organiziralo rezidenciju #ostanidoma.
vrijeme: 04.05.2020.
url: https://www.hdlu.hr/
Rezidencija #ostanidoma omogućuje financijsku podršku za izvedbu umjetničkih projekata za petero odabranih umjetnika u iznosu 4.600 kuna bruto po umjetniku.

 

Putem natječaja odabrani su Marija Ančić, Darija Jelinčić, Petra Orbanić, Petra Mrša i Vladimir Novak, izvijestio je HDLU.

 

Rezidencija će trajati do 24. svibnja, a od 4. svibnja svakodnevno će se predstavljati nastali umjetnički radovi te sam tijek njihovog nastanka.
 

Predstavljanje umjetnika široj javnosti omogućit će uvid u umjetničko stvaralaštvo odabranih umjetnika, u njihov proces rada i direktnu komunikaciju publike i umjetnika, ističe se u najavi rezidencije.

 

CreArt 2.0. je europska mreža gradova te privatnih i javnih institucija, pokrenuta 2012. s ciljem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti. HDLU je nositelj projekta za Hrvatsku.

 

HDLU, nastarije strukovno udruženje umjetnika, raspisao je i natječaj za prijem novih članova, o čemu je detalje objavio na svojoj web stranici. (Hina)