Preskočite na glavni sadržaj

Kinoklub Zagreb: 'Monsterclass' s Igorom Bezinovićem

Gost programa 'Monsterclass', putem kojeg Kinoklub Zagreb zainteresiranoj publici predstavlja pripadnike mlađe generacije filmskih stvaralaca, je redatelj Igor Bezinović. Program će se odvijati online preko Facebook stranice Kinokluba Zagreb, u petak, 1. svibnja, s početkom u 20 sati.
vrijeme: 01.05.2020. 20 h
url: https://www.facebook.com/kinoklubzg/
Igor Bezinović, redatelj dugometražnog igranog filma Kratki izlet koji je 2017. na Pulskom filmskom festivalu osvojio Veliku Zlatnu arenu za najbolji film te Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka (Martin Semenčić), u sklopu programa 'Monsterclass' s autorom i književnim kritičarom Lukom Ostojićem pričat će o svom filmskom putu i inspiraciji, uz izbor iz svoje filmografije.

 

'Monsterclass' će se odvijati online, pa će tako gledatelji razgovor moći pratiti putem video streama na Facebook stranici Kinokluba Zagreb, u petak 1. svibnja, u 20 sati.

 

Program 'Monsterclass' Kinokluba Zagreb predstavlja pripadnike mlađih generacija filmskih stvaralaca, koji unatoč već imaju stilski izbrušen pristup vlastitom autorskom radu te su spremni podijeliti svoja iskustva sa zainteresiranom publikom. Cilj programa je otvaranje pitanje pogreške, procesa učenja, slobode stvaralaštva, stilskog igranja i barijera koje autori pokušavaju prijeći. Više o programima Kinokluba Zagreb pronađite na službenoj stranici.

 

Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je petnaestak kratkometražnih filmova i dugometražne filmove Blokada i Kratki izlet.

 

Izvor: HAVC