Preskočite na glavni sadržaj

4. Poetski prozor u svijet

U subotu, 25. travnja, u 18 sati, održat će se '4. Poetski prozor u svijet'. Program će voditi moderatorica Iva Santini iz Hrvatske i Gorgi Kalajdziev iz Makedonije, uz tehničkog urednika Ivana Španjića.
vrijeme: 25.04.2020. 18 h
Na 4. međunarodnom glazbeno - poetskom susretu umjetnika '“Poetski prozor u svijet“, sudjelovat će 70 autora/ica iz 17 zemalja svijeta; Njemačke, Švicarske, Ukrajine, Poljske, Rusije, Italije, Velike Britanije, USA, Kanade, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Albanije i Hrvatske.

 

„Poetski prozor u svijet“ već se uveliko udomaćio u književnom svijetu. Nakon prvog susreta kada se okupilo 30 pjesnika iz 10 zemalja svijeta, „Prozor“ se svakim slijedećim susretom otvarao sve više i više u ovo vrijeme pandemije i karantene. Umjetnici su uvijek bili pokretači novih ideja, tako je i idejni začetnik, počasni predsjednik Hrvatskog književnog društva Valerio Orlić stvorio mogućnost i ovakvim književno-umjetničkim susretima i druženjima. Pohvalno je da je Orlić kao sudionik velikih međunarodnih susreta svojim  organizacijskim iskustvom, prijateljstvima i poznanstvima povezao umjetnike iz 17 država svijeta. Na „Poetskom prozoru u svijet“ može se čuti različitost i bogatstvo jezika i kultura.  Organizatorov je moto, kako kultura ne poznaje granice - ona je univerzalna, što pokazuje i ovaj „Poetski prozor u svijet“.

 

Susret se održava preko aplikacije ZOOM koja se pokazala kao dobar poveznik u svijet i domove pjesnika iz kojeg umjetnici i dalje odašilju svoj kreativni glas svijetu.

 

Da bi se mogli uključiti i ostali ljubitelji pisane riječi, organizatori su se potrudili da prijenos susreta ide uživo preko Youtube kanala Ive Santini. Link za live stream bit će objavljen na Facebooku Valeria Orlića, u subotu 25.04.2020. u 17:55 sati.


Zbog velike zainteresiranosti odlučeno je da do daljnjega, subotom od 18 sati održavamo manifestaciju "Poetski prozor u svijet".

 

Cilj nam je poslati pozitivnu energiju i glas ljudima i kolegama umjetnicima, kako samo u zajedništvu možemo napraviti korake za boljitak ljepšeg svijeta.

 

Granice nisu ograde, sloboda misli donosi i slobodu putovanja i proputovanja životom. Sačuvajmo i izgradimo bolji svijet za našu djecu i ostanimo doma, poruka je organizatora Valeria Orlića i Hrvatskog književnog društva.