Preskočite na glavni sadržaj

Brošura 'Idemo u kino'

Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna Vrata iz Splita, pri kojemu još od 60-ih godina djeluje kultna splitska kinoteka, već godinama uspješno provodi program Školska kinoteka, kroz koji godišnje prođe više od 2000 školske djece, kao i djece s posebnim potrebama, te povremeno i onih vrtićkog uzrasta.
vrijeme: 24.04.2020.
url: https://zlatnavrata.hr/
Brošura 'Idemo u kino' koju su realizirali kroz projekt Medijske pismenosti pri Agenciji za elektroničke medije, te uz potporu Županije i Grada Splta, namijenjena je uzrastu djece između 9 i 14 godina i zamišljena je tako da može biti zanimljiva i korisna i mlađima, ali i odraslima, posebno nastavnicima koji nakon gledanja filma nastavljaju raspravu o njemu.

 

U formi ilustrirane priče, prošli su teme od filmskog vokabulara, preko uloga pojedinih aktera i fazi u nastanku filma i vizualnog materijala generalno, osnovnih komunikacijskih tehnika, do praktičnih pitanja koja treba postaviti za vrijeme i nakon gledanja filma.

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je dalo suglasnost na pozitivno mišljenje Agencije za odgoj i obrazovanje za implementiranje brošure u odgojno-obrazovni proces osnovnih škola. Brošuru su distribuirali u splitske škole, a namjera im je dostaviti i u škole drugih županija ovisno o mogućnostima.

 

Idemo u kino (pdf)