Preskočite na glavni sadržaj

Dječji zbor HPD-a 'Lipa': 'Ostani doma'

Prema ideji Marijane Matijević, prof. dirigentice Dječjeg zbora HPD-a 'Lipa', male članice i članovi otpjevali su prigodnu autorsku pjesmu 'Ostani doma', za koju je ona napisala i glazbu i tekst.
vrijeme: 23.04.2020.
Simpatična, šarmantna i vedra skladba zarazne melodije i refrena govori o aktualnoj situaciji, a posvećena je svima onima koji su se najviše našli na udaru: od liječnika i medicinskih djelatnika preko Stožera civilne zaštite i angažiranih volontera do zaposlenika u različitim djelatnostima, poput trgovaca. U dogovoru s njihovim roditeljima male lipašice i lipaši dijelove ove pjesme otpjevali su i poslali iz svojih domova. Snimke je u jedan glazbeni videouradak spojila dirigentica Marijana Matijević koja je željela na ovaj način pokazati i zadržati zajedništvo među djecom i u situaciji fizičke distance.
 
Zbog autentičnosti i što boljeg prikaza cijele situacije audio i videosnimke zadržane su u originalnom obliku, sa svim tehničkim i pjevačkim nesavršenostima, bez naknadnih popravaka i studijskih intervencija, upravo kako bi snimka ostala kao dobar dokument ovoga vremena. Ona je objavljena na YouTubeu, a može se pogledati i poslušati na ovoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=C1M1CgkB6IE.