Preskočite na glavni sadržaj

Virtualni program za djecu CeKaTe Teatra srijedom i petkom

CeKaTe Teatar nastavlja do 22. svibnja s virtualnim programom srijedom i petkom za djecu putem Facebook stranice Centra za kulturu Trešnjevka.
vrijeme: 24.04.2020.
prijava: 1.6.2020
url: https://www.facebook.com/cekate.hr/
Program vodi redateljica Frana Marija Vulić Vranković, voditeljica kazališne djelatnosti Centra za kulturu Trešnjevka.


Uz video radionicu na web stranici Centra za kulturu Trešnjevka dostupne su i pisane upute za izradu pojedine lutke ili teatrina.


"Sve što se izrađuje na radionicama moguće je izraditi kod kuće od otpadaka, a za većinu predmeta potrebni su komad kartona, papir, olovka, bojice ili flomasteri, škare te ljepilo ili selotejp", kažu iz CeKaTe-a.


Najavljuju da do kraja programa slijede radionice izrade kravice s federom od papira, žabice s prstima kao krakovima, jednostavnog teatrina za lutkice na štapu animirane od gore, izrada jednostavne makete te 3D ljetne čestitke.


Nastavlja se i ciklus Ezopovih basni s "Janje i vuk", "Dvije žabe" i "Lav i miš", a tu je i prigodna priča za Praznik rada "Kravičin posao".


Radovi za online izložbu radova primaju se do 1. lipnja na mail cktresnjevka@gmail.com te se objavljuju svakog utorka na web stranici Centra za kulturu Trešnjevka. (Hina)