Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen roman finalista glasovitog Bookera

Nakladnička kuća Znanje objavila je roman 'Moja sestra, serijski ubojica' iz pera nagrađivane nigerijske spisateljice Oyinkan Braithwaite, dobitnice nagrade LA Timesa za najbolji krimić i finalistice nekoliko nagrada među kojima su glasoviti Booker i nagrada Women’s Prize.
vrijeme: 19.04.2020.
url: https://znanje.hr/
Oyinkan Braithwaite (1988.) nagrađivana je nigerijska spisateljica. Nakon što je diplomirala kreativno pisanje i pravo, neko je vrijeme radila kao pomoćna urednica u uglednoj nigerijskoj izdavačkoj kući da bi potom i sama počela pisati.
 
Njezin debitantski roman "Moja sestra, serijski ubojica" mala je, crnohumorna bomba od romana o Nigerijki čija mlađa sestra ima vrlo nezgodnu naviku - ubija svoje dečke. Roman je osvojio nagradu LA Timesa za najbolji krimić/triler te ušao u uži izbor za nekoliko nagrada među kojima i za glasovitog Bookera.
 
Korede je ogorčena. Kako i ne bi? Njezina mlađa i ljepša sestra Ayoola mami pažnju gdje god da se pojavi – miljenica je obitelji, svi je obožavaju, a pogotovo muškarci koji su za nju potrošna roba. Upravo je smaknula već trećeg u nizu. I nije ju briga jer zna da se može pouzdati u stariju sestru.
 
Korede, medicinska sestra, najbolje zna kako ukloniti svaki trag krvi, ima automobil s dovoljno velikim prtljažnikom da se u njega sakrije tijelo i beskrajno je odana mlađoj sestri koju uspješno odvraća od objavljivanja veselih slika na Instagramu kad bi zapravo trebala oplakivati “nestanak” svog dečka. Ali Korede je već dugo zaljubljena u brižnog, naočitog liječnika s kojim radi u bolnici, i sanja o danu kad će on napokon shvatiti da je upravo ona djevojka kakva mu treba. Kad se on počne viđati s Ayoolom, morat će odlučiti na čiju će se stranu prikloniti te koliko je daleko spremna ići da zaštiti ono što je izabrala – muškarca ili sestru.
 
"Napet i mračno smiješan suvremeni noir koji se odvija munjevitom brzinom. Najduhovitija i najluđa zabava s ubojstvom na koju ste ikada bili pozvani", stoji u najavi.
 
Knjiga je u prijevodu Maje Klarić dostupna u webshopu Znanje uz 10 posto popusta i brzu besplatnu dostavu. (Hina)