Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za on line izložbu u virtualnom prostoru Salona Galić

Raspisan je natječaj za virtualnu grupnu izložbu Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split – čije otvorenje je planirano na dan 20. svibnja 2020. u virtualnom prostoru Salona Galić.
vrijeme: 20.05.2020.
prijava: 9.5.2020
url: http://hulu-split.hr/
Pristigli radovi bit će žirirani od strane Umjetničkog savjeta HULU Splita (u sastavu: Kažimir Hraste, Silva Kalčić, Andrea Musa, Vedran Perkov, Neli Ružić i Boris Šitum). Žiri će pri selekciji, osim kvalitete radova po sebi i prezentacijskih mogućnosti, značajnim faktorom smatrati izravnu ili posrednu povezanost prijavljenih radova s dokumentiranjem i problematiziranjem situacije u kojoj jesmo, projekcijama posljedica aktualnih problema, mogućnosti promjena društvenog poretka, nastojanjem da se predvide ili „predlože“ promjene socio-gospodarske paradigme, komentiraju medijske slike i konstrukcije na temu pandemije, uključivo društvene mreže, ili sl.


Prijaviti se mogu radovi nastali u svim tehnikama, pritom je potrebno uzeti u obzir tehnološka ograničenja platforme virtualne galerije. Bez obzira na izvornu tehniku umjetničkog rada, predstavljenog fotografijom i tekstom koncepcije i tehničkih specifikacija rada, poželjno ga je predstaviti i simulacijom u virtualnoj galeriji Salona Galić. Ako se radi o mediju videa, nužno ga je priložiti na način izravne poveznice na video rad u punom trajanju. Prijaviti se mogu i digitalne 3d vizualizacije.

 

Prijava molimo da sadržava:

- Ime i prezime autora

- Kratak životopis autora

- Opis prijavljenog rada s tehničkim specifikacijama rada

- Reprodukciju (fotografiju) rada

- Poveznicu u slučaju da se radi o video radu ili 3d vizualizaciji

Prijave se zaprimaju putem e-maila hulunatjecaj@gmail.com, zaključno s 9. svibnja 2020. u 23:59 sati.

 

HULU Split je 2. travnja ove godine otvorio prvu grupnu online izložbu u Salonu Galiću pod nazivom C:\Salon_Galic\Izlozba\Vol.1 – koja je predstavila odabrane radove iz dosadašnjeg izložbenog programa HULU-a, autora različitih interesa i medijskih izričaja. Izloženi su radovi tematski izravno povezani s „globalnom karantenom“ u kojoj jesmo, kao i raniji radovi u koje se, novim načinom iščitavanja tj. aktualizacijom, mogu upisati nova tumačenja – koji akcentiraju problematiku nedostatka društvene kritike i kulturnih aktivnosti, svijesti i djelovanja u vlastitom okruženju u svrhu dobrobiti društva i okoliša. Izloženi radovi fokusirali su pažnju virtualne publike na postojeće stanje, ali i moguće buduće, kao i alternativne scenarije. „Otvorenje“ izložbe organizirano je na način okupljanja virtualne publike putem poveznice za pristup izložbi na službenoj internetskoj i fb stranici HULU-a Split, a druženje i vodstvo kroz izložbu povodom „otvorenja“ organizirano je putem platforme Skype.

Poveznica na izložbu C:\Salon_Galic\Izlozba\Vol.1 i u ovom je trenutku dostupna na

https://www.artsteps.com/view/5e7b7ee8b4de711859bb6e5e?fbclid=IwAR3D9VR8NgYia9hmDTwfDJaNUL1L9hqIhvH86R1nWnShgSIbXtwcnneihjI