Preskočite na glavni sadržaj

Muzej grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina online

Muzej grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina jedan je od mlađih muzeja u Hrvatskoj, a ove godine proslavit će 15. godišnjicu od osnutka. 
vrijeme: 16.04.2020.
url: http://www.muzej-pregrada.hr/

Muzej od otvorenja 2007. usko surađuje s Gradskom knjižnicom Pregrada, a od prošle godine svim zainteresiranim posjetiteljima muzeja i korisnicima knjižnice dostupne su 3D virtualne šetnje kroz interijer zgrade. Po ulasku u nekadašnju zgradu škole iz 1908., u visokom prizemlju istražite povremenu izložbu domaćeg umjetnika Josipa Jože Kolara, smještenu u galerijskom prostoru muzeja, a zatim nastavite s istraživanjem bogatog fundusa knjiga Gradske knjižnice Pregrada.
Na katu vas očekuju zbirke koje čine stalni postav Muzeja grada Pregrade: Numizmatička zbirka, Zbirka rudarstva i geologije te Ljekarnička zbirka Thierry. Iznenadite se svijetom medalja, zlatnika i srebrnjaka utemeljitelja muzeja Zlatka Dragutina Tudjine. Uđite u rudarsko okno, upoznajte se s našim rudarima i pregradskim ugljenokopom, ali i zanimljivim fosilnim ostacima. Ako se u međuvremenu i umorite, melem za kraj bit će upoznavanje s 50-60 vrsta ljekovitih pripravaka koje je iz prve hrvatske tvornice lijekova poduzetna obitelj Thierry de Chateauvieux izvozila diljem Europe i svijeta, sve do Mjanmara!

Poveznica za pristup 3D virtualnim šetnjama:
http://bit.ly/2MbpRnX

Aktivnosti muzeja pratite na društvenim mrežama Facebook i Instagram, gdje se redovito objavljuju zanimljivosti iz muzejskih zbirki, predstavljaju se kulturna dobra, muzejski predmeti i dr.
Na YouTube-u istražite zagorske običaje kroz kazivanja sudionika edukativnog programa, te otkrijte Erasmus+ projekt Seniori za baštinu!

Facebook / Instagram / YouTube