Preskočite na glavni sadržaj

Rock&Off radio pokreće glazbene emisije i nove sadržaje

U okolnostima krize zbog globalne pandemije covida-19, Rock&Off radio intenzivirat će svoj program posvećen manje zastupljenim domaćim glazbenicima kroz niz novih emisija i programa na web stranici Rockoff.hr, Iskon TV-u na 825. poziciji, te mobilnoj aplikaciji Slooshaj.
vrijeme: 15.04.2020.
url: http://www.rockoff.hr/rock-off-radio
Rock&Off je online radio koji 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, bez reklama i govornih emisija, emitira isključivo domaću rock&off glazbu manje zastupljenu na hrvatskim mainstream radijskim postajama. Pokrenut je prije godinu dana kao jedan od Off projekata u sklopu Nagrade Rock&Off koja se ove godine održala po drugi put.

 

Zamišljen kao platforma za popularizaciju rock&off hrvatske glazbe, Rock&Off radio svakodnevno emitira pjesme glazbenika i bendova koji su predloženi u prvim krugovima nominacija za Nagradu Rock&Off i iz rubrike Special mention.

 

Obzirom na to da je trenutačna situacija izrazito nepovoljna za glazbenike, a poglavito za one koji pripadaju rock&off svijetu, Unison i Rock&Off odlučili su dati više radijskog prostora izvođačima, bendovima i glazbenicima koji su i u normalno vrijeme bili poprilično zapostavljeni u radijskom i medijskom eteru i na taj način pokušati dodatni promovirati njihovo glazbeno stvaralaštvo.

 

Danas točno u podne kreće prva emisija naziva "A što ti slušaš?", u kojoj glazbenici predstavljaju pjesme koje smatraju klasicima, a otkrivaju i svoje "guilty pleasure" pjesme i nove bendove koje su otkrili ili žele preporučiti drugima da čuju za njih. Prvu playlistu sastavit će Ivan Jurić – Yuri iz grupe ST!llness.

 

Do kraja ovoga tjedna, u eteru će se vrtjeti odabir zagrebačke kantautorice Mary May u četvrtak, te Valentina Boškovića u petak.

 

Od 17 do 20 sati slušatelje očekuje žanrovska playlista, svakog dana je po rasporedu drugačiji žanr u kojima će svatko naći onu vrstu glazbe koja mu odgovara. Srijedom će to biti Jazz&off, u četvrtak Elektro&Off, a u petak Pop&Off playlista. Za subotu je u pripremi Rap&Off, a za nedjelju Rock&Off playlista.

 

U novi radni tjedan slušatelje će uvesti Rock&Off 2 playlista, koja će biti posvećena alter, metal i punk izvođačima, a utorkom će Klubska scena predstaviti mikseve poznatih hrvatskih DJ-eva, kao i onih koji će to tek postati.

 

Uskoro kreću i glazbeni intervjui koje vode polaznici iz još jednog Rock&Off projekta – Male škole rock&off novinarstva. Polaznici samostalno kreiraju pitanja i sami slažu okvir svoje emisije i time pokazuju što su sve naučili u tromjesečnoj školi novinarstva te na taj način šire pozitivan angažman i svoju ljubav prema Rock&Off glazbi.

 

U planu su i preslušavanja albuma koje su članovi žirija Rock&Off-a predložili u prvom krugu glasovanja za 2019. godinu, a i sam žiri Rock&Off nagrade, koji se sastoji od preko 70 glazbenih novinara i urednika iz cijele Hrvatske, imat će prostora u budućim emisijama Rock&Off radija.

 

Rock&Off radio može se slušati na web stranici Rockoff.hr, na Iskon TV-u na 825. poziciji te na mobilnoj aplikaciji Slooshaj. (Hina)