predstavljanje

Europski dan kreativnosti :: Predstavljanje projekta '50/68 Slike utopije'


vrijeme: 21.03.2018.
mjesto: Filozofski fakultet u Zagrebu

U okviru EU projekta CreArt, HDLU će i ove godine obilježiti Europski dan kreativnosti (21. ožujka) i to projektom '50/68 Slike utopije'.

Autor projekta Marko Pašalić projekt je zamislio kao obilježavanje jubileja 1968.
Petero renomiranih hrvatskih umjetnika; Miran Blažek, Tea Hatadi, Kata Mijatović, Vlatko Vincek i Dino Zrnec predstavit će javnosti svoj doživljaj i interpretaciju kroz umjetničke intervencije na lokaciji Filozofskog fakulteta u Zagrebu u srijedu 21. ožujka.

Projekt želi potaknuti mlade na promišljanje, istraživanje i kreativnost, stoga su aktivirane studentske snage dvaju zagrebačkih fakulteta, Filozofskog i TVZ-a.
Istraživačkim radom, djeluju studenti Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta, pod mentorskim vodstvom i koordinacijom dr. sc. Sanje Potkonjak i dr. sc. Nevene Škrbić Alempijević, a kreativnim dizajnerskim idejama uključuju se studenti dizajna vizualnih komunikacija Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, pod mentorskim vodstvom i koordinacijom predavačice Vesne Uglješić.

Organizatorima je cilj približiti ideje suvremene umjetnosti što širem krugu javnosti, te će u tom smislu tog dana, mjesto zbivanja Filozofski fakultet, biti poprište razmjene znanja o umjetnosti i znanosti,  i prije svega, aktivacije zajednice!
Publici će se omogućiti doživljaj putem vođenih tura kroz mjesta umjetničkih intervencija, i popratna izlaganja sudionika dat će lakši uvid, razumijevanje i edukaciju građanima.
Rezultati projekta planiraju se predstaviti na stručno-znanstvenom skupu  25. svibnja 2018. godine.

www.hdlu.hr
 

(D.H.F., 14.03.2018)