Preskočite na glavni sadržaj

HDLU i CreArt raspisali natječaj #ostanidoma

S ciljem poticanja umjetničkog stvaranja u novonastaloj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) je u okviru EU projekta CreArt raspisalo natječaj za rezidenciju #ostanidoma.
vrijeme: 10.04.2020.
prijava: 19.04.2020
url: http://www.hdlu.hr

Ta će rezidencija omogućiti financijsku podršku za izvedbu umjetničkih projekata za pet odabranih umjetnika s 4.600 kuna bruto po umjetniku, priopćio je HDLU.

Potpora se dodjeljuje za razdoblje od 23. travnja do 24. svibnja, kada će se na službenim stranicama HDLU-a predstaviti završni radovi petero odabranih rezidenta.

Osim honorara, pobjednici dobivaju promociju i predstavljanje nastalih radova na službenim stranicama HDLU-a tijekom trajanja te po završetku rezidencije, a projekt se tretira kao umjetnički program galerije Karas.

Redoviti članovi Društva mogu prijaviti projekte u mediju slikarstva, kiparstva, grafike, crteža, instalacije, fotografije, videa ili performansa, potpuno nove ili nastavak ciklusa na kojemu trenutno rade.

Od umjetnika se očekuje predan i redovit rad na umjetničkom projektu koji je prijavljen, produkciju kvalitetnih umjetničkih djela te predstavljanja stvorenih umjetničkih radova putem društvenih mreža HDLU-a i umjetnika četiri puta, odnosno jednom tjedno tijekom trajanja rezidencije.

Predstavljanja treba osmisliti na što kreativniji način, primjerice kroz fotografije, video, stop-animaciju ili Q&A sesije putem videa uživo.

Zainteresirani umjetnici trebaju dostaviti, uz osobne podatke, prijedlog umjetničkog projekta s vizualizacijama i skicama, opisati koncepciju projekta, medij, tehniku, planiranu količinu izvedenih radova - u PDF dokumentu maksimalne veličine 5 MB te prijedlog predstavljanja projekta putem društvenih mreža HDLU-a i umjetnika.

Prijave se šalju na e-mail vida.hdlu@gmail.com s naznakom CreArt rezidencija do 19. travnja, a objava rezultata natječaja bit će najkasnije do 23. travnja

CreArt 2.0., europska mreža gradova te privatnih i javnih institucija, postoji od 2012.  s ciljem reagiranja na potrebe europskih kulturnih institucija što obuhvaća povećanje gospodarskog, socijalnog i kulturnog utjecaja vizualnih umjetnosti pružanjem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti.

Nositelj CreArt projekta za Hrvatsku je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a tu su i partneri iz Italije, Francuske, Poljske, Makedonije, Velike Britanije, Litve, Portugala. Petogodišnji projekt CreArt 2.0. provodi se od 2017. do 2021. (Hina)

Tekst Poziva