Preskočite na glavni sadržaj

Ježenja - on-line participativna izvedba

Pozivaju se zainteresirani da se priključe on-line participativnoj izvedbi pjesme iz buduće zbirke 'Ježenja' te stvaranju kraćih vlastitih radova. Svojim reakcijama, kroz zadanu i novonastalu poeziju, sudionici će se pozabaviti ovom temom te pomoći kreirati novo zajedničko on-line djelo.
prijava: 15.4.2020
url: https://hrvatskodrustvopisaca.hr/
 

Autorice: Neva Lukić (poezija) i Josipa Bubaš (izvedba)

 

Ja sam štap slijepca.

Svi moji drhtaji postali su tvrdi

Duplje zatvaraju se

oblutkom što nosi ga vjetar

 

Buduća zbirka poezije Ježenja (Fraktura, jesen 2020.), autorice Neve Lukić, izvor nadahnuća pronalazi u pojavi ježenja (stanja u kojem su dlačice uzdignute od hladnoće, emocija, groznice, erotskog, estetskog iskustva) kao jednoj od najzornijih katalizatora vječnog pitanja gdje se nalazimo mi ljudi, kao bića koja balansiraju na granici duhovnog i animalnog. U doba krize izazvane koronavirusom, kad jedni za druge postajemo virtualni i neopipljivi, a društveni odnosi svode se na različite verbalne, glasovne, tonalne vibracije te vizualne podražaje u odsustvu tjelesnosti, zajedno s vama nastojat ćemo propitati kako se možemo fizički osjetiti pomoću podražaja riječi, slike i tona. Na koje sve načine naša koža može međusobno komunicirati a da nismo u istom prostoru; možemo li gotovo istovremeno osjetiti „točkice na koži“ kao posljedicu naše verbalno-zvukovno-vizualne interakcije?


Pozivamo zainteresirane da se priključe on-line participativnoj izvedbi pjesme iz buduće zbirke Ježenja te stvaranju kraćih vlastitih radova. Svojim reakcijama, kroz zadanu i novonastalu poeziju, sudionici će se pozabaviti ovom temom te nam pomoći kreirati novo zajedničko on-line djelo. Na kraju nas i publiku čeka razgovor o iskustvu kroz koje smo zajednički prošli.

 

Molimo zainteresirane da se prijave do 15.4.2020. na e-mail: neva.lukic@gmail.com ili brojeve telefona 092 247 0616 / 091 735 8695

 

Svi su pozvani, nije potrebno nikakvo iskustvo, već samo duh i tijelo.

 

VRIJEME: Izvedba: 19:00 h. Razgovor s publikom: 19:15 h.

MJESTO: www.hrvatskodrustvopisaca.hr  (detalji naknadno)

---

Ovaj program izvodi se uz potporu Grada Zagreba za programe inovativne umjetničke i kulturne prakse i u partnerstvu s manifestacijom Noć knjige.