Preskočite na glavni sadržaj

Rezultati natječaja 'Mali Marulić' 2020.

Zbog izvanrednih okolnosti 13. Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić je odgođen, ali u dobroj vjeri da će se održati što prije, žiri Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu pročitao je pristigle tekstove i proglasio nagrađene.
vrijeme: 09.04.2020.
url: https://gkl-split.hr/

U roku do 6. siječnja 2020. godine na Natječaj za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu Mali Marulić pristiglo je 18 tekstova. Žiri u sastavu Sanja Vidan, glumica, Ivana Vuković, dramska spisateljica, i Jasen Boko, dramaturg, u uži je izbor uvrstio sedam tekstova.

Prvu nagradu žiri je dodijelio tekstu BIJELI GREBENI Marte Mekovec de Carvalho Pokupić, drugu nagradu tekstu KAKO JE BLUNO POSTAO BRUNO Ozane Ramljak, a treću nagradu tekstu UŠTIMAMAC Andrijane Grgičević.

Festival Mali Marulić trebao se održati u Splitu od 31. ožujka do 4. travnja 2020., a izbornik Goran Golovko u natjecateljski dio programa uvrstio je deset predstava.

Umjesto u travnju, zbog okolnosti i situacije s epidemijom virusa COVID 19, 13. Festival hrvatske drame za djecu Mali Marulić održat će se u novom terminu kojeg ćemo objaviti čim prije bude moguće.

Obrazloženje nagrada (.pdf)