Preskočite na glavni sadržaj

Kazalište na daljinu GKL Split: 'Glazbatorij'

U sklopu Kazališta na daljinu, koje je započelo 20. ožujka, online predstave GKL-a Split do sada su ukupno registrirale više od 111 000 pregleda. Nakon online premijera, predstave su i dalje dostupne i besplatne na YouTube kanalu. Program se nastavlja u petak, 10. travnja, u 18 sati, premijerom predstave 'Glazbatorij'.
vrijeme: 10.04.2020. 18 h
url: https://gkl-split.hr/
Predstava je autorski projekt Ksenije Zec i Saše Božića, a u njoj igraju Nikša Arčanin, Milana Buzolić- Vučica, Marko Petrić i Petar Konkoj.

 

Dječak Marko odlučuje da ne želi više ići u glazbenu školu. Provodi dan s roditeljima, igrajući se s prijateljima, te šećući po gradu ( umjesto odlaska na glazbeni sat). No njegovi prijatelji, uz pomoć publike pokazat će mu da je glazba svuda oko njega i krije neslućene mogućnosti igre. Marko otkriva svoje skrivene talente i pridružuje se koncertu u čudesnom Glazbatoriju. Djeca će naučiti kako glazba može postati sve, stvoriti se od svega, promijeniti naš dan, ući u snove, učenje, igru. Gledatelji se upoznaju s elementima koji tvore glazbu kao što su ritam, melodija, instrumenti, te kroz interaktivnu igru sa glumcima ulaze u fantastični svijet glazbenih mogućnosti.

 

Predstava je osvojila brojne nagrade na kazališnim festivalima u Hrvatskoj. Glumac Marko Petrić je dobitnik i nagrade Hrvatskog glumišta za najbolje muško glumačko ostvarenje u lutkarskim predstavama ili predstavama za djecu i mladež u 2014.god.

 

Nakon premijere, do daljnjeg će biti dostupna za gledanje putem YouTube kanala. 

 

Metodološka obrada predstave, kao pomoć nastavnicima u održavanju online nastave, dostupna je na upit kazalištu putem maila prodaja@gkl-split.hr.