izložba

Izložba Ksenije Mogin u Rijeci


vrijeme: 09.03.2018. - 23.03.2018.19,00
mjesto: Rijeka; Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b

U petak, 9. ožujka, u 19 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, otvara se izložba Ksenije Mogin pod nazivom 'Rasprodaja prošlosti III', kojom umjetnica predstavlja treći dio izložbenog ciklusa pod istim nazivom. Izložba ostaje otvorena do 23. ožujka.
Izloženi radovi, slike-objekti su nastali u razdoblju od 1989-2017. godine, različitog su formata i izvedeni su u kombiniranoj tehnici akrila na platnu uz korištenje raznih materijala ( folije, umjetno cvijeće, čipka, til i dr. )

Postav je ambijentalan, okosnica  su  Prostor i Svjetlost u interakciji sa izloženim. Likovna organizacija slike prostora bazira se na prikrivenom, tajnom likovnom govoru predmeta-slika, prostora i svjetla  uz interpolaciju s elementima kiča, kao svojevrstan intimistički  monolog i dijalog o sveprisutnom Istom. Ksenija Mogin

Ksenija Mogin rođena je 1955. godine u Rijeci. Završila je ALU u Ljubljani (Slovenija), te poslijediplomski studij slikarstva u Ljubljani (Slovenija), u klasi profesora Janeza Bernika. Radi kao redoviti profesor u trajnom zvanju na katedri  za Slikarstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb. Izlaže od kasnih 80.-ih na brojnim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Bavi se i kostimografskim radom. Dobitnica je brojnih nagrada za slikarstvo i kostimografiju.

(M.K., 08.03.2018)