Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za najbolju 'flip book' animaciju

Foto kino video klub Zaprešić objavio je natječaj 'flip book' animacije za osnovnoškolce i srednjoškolce na temu 'Pogled kroz prozor', odabranu u skladu s preporukama za ostanak kod kuće. Natječaj je otvoren do 3. svibnja, najbolje animacije bit će nagrađene, a rezultati će biti objavljeni 11. svibnja na web stranici kluba.
vrijeme: 03.05.2020.
url: http://www.fkvkz.hr/
Flip book je blok(ić) papira gdje je na svakoj stranici nacrtan crtež s pomakom, pa brzim listanjem zbog tromosti oka dolazi do privida kretanja, što je i princip na kakvom nastaje animacija.
 
"Kako to možete napraviti sami, a mogućnosti za izražavanje kreativnosti su iznimno velike, vjerujemo da će vam biti zanimljivo okušati se u ovoj tehnici. Tko zna, možda to bude začetak i nekog većeg projekta", poručili su djeci iz zaprešićkog kino video kluba.
 
Na http://www.fkvkz.hr/ se mogu pronaći upute kako napraviti blok za animaciju ako se nema pri ruci neki već gotov blokić.
 
Veličina bloka nije važna, svatko sam određuje broj listova koji mu trebaju za animaciju, može se crtati olovkom, drvenim bojicama, kemijskom, flomasterima i drugim.
 
Animacija može biti samo crtež ili slika, crno-bijela ili u boji, a nakon što se iscrta, mobitelom se snima njezino listanje. Sudionici natječaja potom ga objavljuju na svom YouTube kanalu, Facebook stranici ili Instagramu te šalju link na video na mail: fkvkz@fkvkz.hr.
 
Također, uradak se može poslati putem Jumbomaila, Wetransfera ili sličnog servisa na isti mail, uz ime i prezime, godinu rođenja te broj telefona za kontakt.
 
Stručni žiri voditelja kino kluba pregledat će sve pristigle radove i proglasiti najbolje vodeći se kriterijima originalnosti, maštovitosti, uzrasta, tehničke vještine i likovnosti.
 
Najbolje flip book animacije osnovnoškolskog uzrasta te najbolje flip book animacije srednjoškolskog uzrasta nagradit će se s 300 kuna, drugi dobivaju 200 kuna, a treći 100 kuna.
 
Nagrađene flip book animacije dobivaju i mogućnost produkcije u pravi animirani film, u dogovoru s autorom. (Hina)