predstava

Ah! Tko smo mi? Antigone u Sutonu civilizacije


vrijeme: 04.03.2018. 20 h
mjesto: Zagreb; Kazalište Mala scena, Medveščak 2

Premijera predstave 'Ah! Tko smo mi? Antigone u Sutonu civilizacije' kazališne družine A6S Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u režiji profesorice Mire Muhoberac, održat će se 4. ožujka, s početkom u 20 sati, u Kazalištu Mala scena.
 

Predstava se bavi pitanjima prepleta ženskih i muških identiteta i mogućnostima ostvarenja intimnih želja i nadanja. Prostori obiteljske, ljubavne i prijateljske svakodnevice, doma-kuće, kazališta, psihijatrijske klinike, zatvora i groblja zatvaraju i otvaraju prostore stvaralačke i egzistencijalne, ljudske slobode u trenutku kad se tzv. društvena sloboda pretvara u ideološku laž i političku manipulaciju.   


Imena glumaca jednaka su imenima dramskih osoba.


Svaki prizor naše drame i predstave pokušava odgovoriti na jedno od egzistencijalnih pitanja koja se podudaraju s pitanjima grčkih i suvremenih tragedija, spajajući egzistencijalizam, (neo)romantiku i  pobunu protiv svakodnevice u melankoličnu i bolnu kolažu: nakon prizora naslovljenih Tko smo?, Odakle dolazimo?, Što se dogodilo?, Zašto se sve to dogodilo?,  Postoji li kraj?, šesti prizor, Jedina pojava, u prijesmrtnom ili poslijesmrtnom događaju, baziran je na drugom dijelu Vojnovićeve Dubrovačke trilogije, bez muških dramskih osoba.

 

Ideja, režija i dramaturgija te autorstvo teksta: prof. Mira Muhoberac

 

Glume, izvode, pjevaju, plešu, sviraju: Vedran Jurić, Sandra Jurišković, Vanja Margeta, Marija Pinturić, Mateja Puž, Lucija Šimić, Mirjam Vukašin

 

Glazba i izvođenje glazbe na pozornici (gitara, ukulele, pjevanje, uz Sandru Jurišković...): Mirjam Vukašin 

 

Suradnice: Ana Kosac, Leona Lukareva, Antea Zec


Predstavu prikazuju mladi glumci i glumice, studenti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, članovi Kazališne družine A6S, u režiji i dramaturgiji akademske dramaturginje i redateljice, profesorice Mire Muhoberac. Scenski kolaž sastavljen je od dijelova iz šest Antigona (Sofoklo, Anouilh, Smole, Ivanišević, Petrasov Marović, Gavran) i Vojnovićeva dramoleta Suton.


Cijena ulaznice je 20 kuna.

 

(R.P.B., 02.03.2018)