Preskočite na glavni sadržaj

Virtualna šetnja varaždinskom utvrdom Stari grad

GMV poziva na virtualnu šetnju varaždinskom utvrdom Stari grad putem Vodiča kroz Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela Gradskog muzeja Varaždin, koji možete pronaći na službenim web stranicama Muzeja.
vrijeme: 30.03.2020.

Vodič kroz Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela GMV-a

S obzirom na to da se od posljednje cjelovitije obnove utvrde Stari grad, provedene od 1983. do 1989. godine, mijenjala i koncepcija Stalnog postava Kulturno-povijesnog odjela GMV-a koji je u njoj smješten, tiskan je i novi vodič kroz stalni postav. Vodič je objavljen krajem 2018. godine, s uvrštenim pregledom povijesti utvrde i razvoja muzeoloških cjelina, opisima izložaka i nizom popratnih slikovnih priloga. Autorica stučne koncepcije je muzejska savjetnica u GMV-u Ljerka Šimunić, a u realizaciji je sudjelovalo i više suradnika.

Stalni postav Kulturno-povijesnog odjela GMV-a oduvijek je odredište brojnih posjetitelja iz Hrvatske i inozemstva, a tradicionalno ga u Noći muzeja već godinama u samo nekoliko sati razgleda i po nekoliko tisuća ljudi. Ako vam je stalni postav već poprilično poznat, i znate "napamet" izgled izložbenih soba, svaki novi dolazak otkrit će sigurno i nešto novo. Prolistajte vodič i kroz virtualnu šetnju (ponovno) upoznajte stalni postav u Starom gradu; uostalom, lijepih i ugodnih doživljaja nije nikad previše.


Ostanite doma i sadržaje pratite na:
www.gmv.hr   
www.facebook.com/GMVarazdin