Preskočite na glavni sadržaj

Antisezona 20 – Gdje su naša tijela? /online and live/

Antisezona 20 je mjesto susreta - u svijetu kakvim ga danas oblikuje COVID 19, ona će biti kontinuriani program live online izvedbi, drugih programa i razgovora live-streamanih na Youtube kanalu https://tinyurl.com/antisezona. 
vrijeme: 28.03.2020. 19 h
url: https://www.facebook.com/antisezona19/
Antisezona je nastavak projekta kolektivnog samokuriranja suvremenih izvedbi. Umjesto Antisezone kakva je osmišljena u vremenu prije sadašnjosti, te mimo online re-prezentacija već postojećih sadržaja, izazov nam je kurirati sezonu živih online izvedbi i razgovora o trenutnom stanju tijela, izvedbe i zajednice.

 

Antisezona je eksperimentalni program. Nastavljamo slijediti naš interes za granična, neistražena i riskantna područja medija, iz kojih se kreiraju izvedbene forme koje pomiču očekivane granice koreografije i izvedbe. Zanima nas neprekidno propitivanje uvjeta umjetničke proizvodnje i inoviranje u načine umjetničke, konceptualne i produkcijske suradnje.

 

Zbog toga, u trenutnoj situaciji radikaliziranih uvjeta, želimo nastaviti baviti se opstankom/postankom plesa i izvedbe kao živih i otjelovljenih medija, rada i financiranja u kulturi, te mjesta javnog i kolektivnog artikuliranja analize današnjice kroz prizmu tijela i suprisutnosti, kao njenih kritičnih žarišta.

 

ANTISEZONA suradnički je projekt samo-organizacije i samo-kuriranja četiri hrvatske plesne umjetnice: Ane Kreitmeyer, Silvije Marchig, Sonje Pregrad i Ive Nerine Sibila i umjetničkih organizacija Divert (IMRC), Četveroruka, Kik Melone te festivala Improspekcije.

 

Program je financiran sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH. Odvija se u partnerstvu s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu.

 

U subotu, 28.3. u 19h pozivamo Vas na prvu live online izvedbu:

 

MELONE PATAPHYSICA NO-BODY

 

Predstavljamo Vam ovu Izvedbu kao Dokaz. Ona je još prozirnija nego što je ikad bila, zamrznuta ili u pokretnim slikama.

U staro-novo otkrivenom digitalnom formatu, dopuštamo da nas se tereti da smo ahistorični i neuvjerljivi, laki i luckasti i pozivamo se na ovu Izvedbu kao na Svjedoka.

Svjedoka čega?

Radovi koji čine ovu izvedbu odlučili su odstupiti od tiranije identiteta i umjesto toga baviti se činom.

Kazališnim činom? Izvedbenim činom? Cirkuskim činom?

 Da

 i ne.

Uprizorili smo: Čin ljubavi. Čin brižnosti. Čin plesanja na Satiea, kada nam se tako hoće. Čin govora iz tvog vanzemaljskog Drugog, zato što moramo. Čin poziva na radikalno činjenje.

Činovi su novi, ali su već dugo prisutni u nama.  Iz nas. Pravi izljev činova koji čine više nego bi trebali, objašnjavaju preko potrebnog.

Činovi koji objašnjavaju zakone izuzetaka, ostataka od već objašnjenog. I ono objašnjeno također objašnjavaju.

Empirički. Činjenjem.

Patafizičari: Marko Gutić Mižimakov, Umberto Lancia, Silvia Marchig, Jasen Vodenica i Perun & Pino Ursulić

Produkcija: Kik Melone, u sklopu ANTISEZONA 20 projekta.