Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za Zlatnu lubenicu 4.0

Otvoren je natječaj za mlade umjetnike i umjetničke kolektive koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama – Zlatna lubenica 4.0 – kojega u povodu 22. izdanja Media Mediterranea festivala raspisuje Udruga Metamedij. Prijave se primaju do 17. svibnja 2020.!
prijava: 17.05.2020
url: http://metamedia.hr/
 

Ovogodišnjom temom, “Dear Frenemy/Dragi (ne)prijatelju”, istražujemo pitanje ambivalentnih odnosa na granici prijateljstva i neprijateljstva. Natječaj ima dvije kategorije. Kategorija A – natječaj za umjetničke radove namijenjena je mladim umjetnicima i umjetničkim kolektivima iz Hrvatske, dok se u Kategoriju B – natječaj za produkciju radova mogu prijaviti hrvatski ili inozemni mladi umjetnici i umjetnički kolektivi. 

 

Stručni žiri u sastavu Oleg Šuran, Olga Majcen Linn i Marko Vojnić Gin odabrat će petero finalista iz Kategorije A i jednog finalista iz Kategorije B čiji će radovi biti predstavljeni na izložbi u galerijskom prostoru u sklopu festivala Media Mediterranea 22.

 

Kategorija A: Natječaj za umjetničke radove

 

Za Kategoriju A mogu bit prijavljeni gotovi radovi hrvatskih umjetnika ili umjetničkih kolektiva nastali nakon siječnja 2017. godine. Isti prijavitelj može za Kategoriju A poslati maksimalno dvije prijave. Stručni žiri će izabrati petero finalista, a dobitnik Zlatne lubenice osvojit će simboličnu novčanu nagradu u iznosu od 1.000 kuna. Svim finalistima bit će osigurani putni troškovi i smještaj za vrijeme trajanja festivala.

 

Kategorija B: Natječaj za produkciju radova

 

Na natječaj može biti prijavljena maksimalno jedna ideja, koncept, skica ili nedovršeni rad, odnosno projekt hrvatskih i inozemnih umjetnika ili umjetničkih kolektiva koji još nisu bili izloženi. Jedan odabrani autor ili kolektiv imat će priliku boraviti na sedmodnevnoj rezidenciji u Puli s pokrivenim troškovima smještaja i prehrane. Udruga Metamedij osigurat će i financijsku podršku za produkciju umjetničkog djela u visini od 1.500 kuna te prostor za rad, osnovni pribor, stručno savjetovanje i javnu prezentaciju.

 

Dvadeset i drugo izdanje Media Mediterranea festivala bit će održano u Puli od 13. do 15. kolovoza 2020. godine.

 

Kome je poziv namijenjen?

 

Poziv je namijenjen umjetnicima od 18 do 35 godina starosti ili umjetničkim kolektivima koji ih okupljaju, a koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama.

 

Postupak prijave

 

Prijava treba sadržavati:

 

- ime i prezime autora / umjetničkog kolektiva uz popis svih članova

 

- kontakt

 

- naziv rada / koncepta

 

- opis rada / koncepta na hrvatskom i engleskom jeziku (max. jedna kartica teksta)

 

- skice i dokumentacija

 

- pregled produkcijskih / distribucijskih troškova (kategorija A – pregled potrebne opreme za izlaganje / kategorija B – specifikacija tehničkih i logističkih potreba za realizaciju rada)

 

- timetable / plan rada (samo za kategoriju B)

 

- portfolio / poveznica na web-stranicu autora

 

- biografije autora na hrvatskom i engleskom jeziku.

 

Prijave s naznakom “Zlatna lubenica 4.0 – (kategorija na koju se prijavljujete)” šalju se na e-adresu mediterraneafest@gmail.com do 17. svibnja 2020. godine u 23.59 sati.

 

Autori radova će o ishodu natječaja biti obaviješteni elektroničkom poštom do 24. svibnja 2020. godine.

 

Natječaj financijski podržavaju Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i Grad Pula.

 

Opširnije o natječaju...