Preskočite na glavni sadržaj

UAOS najavljuje Virtualnu izložbu lutaka

U subotu, 21.3.2020., prigodom Svjetskog dana lutkarstva, Akademija za umjetnost i kulturu iz Osijeka na web stranici Akademije i na društvenomrežnim platformama otvorit će Virtualnu izložbu lutaka, studenata i nastavnika Akademije.
vrijeme: 21.03.2020.
url: http://www.uaos.unios.hr/

Ove godine se obilježava 10 godina Lutkokaza, međunarodne revije lutkarstva Akademije za umjetnost i kulturu. Lutkokaz je izrastao iz inicijalne ideje revije završnih ispitnih lutkarskih predstava, koje su svojom kvalitetom i zrelošću zavrijedile biti prikazane širokoj publici. Tada, 2010. godine pokreće se projekt, koji će izrasti u Lutkokaz, koji je već duže vrijeme i međunarodan.

Lutkokaz uz ovu svoju esencijalnu ulogu, ima i niz dodatnih vrijednosti, poput
    • Osiguranja vidljivosti „burze“ talenata, budući da se na Lutkokaz pozivaju ravnatelji lutkarskih, dječjih i drugih kazališta i festivala u Hrvatskoj, umjetnički ravnatelji, producenti i selektori.
    • Populariziranja umjetnosti i doprinosa kulturnome životu grada, budući da su predstave zanimljive stručnjacima, ali i širokoj publici.
    • Razmjene iskustva i znanja, jer uz naše studente, gostuju studenti i nastavnici drugih akademija te mladi diplomirani lutkari sa svojim projektima.
    • Predstavljanje profesionalnih lutkarskih produkcija iz Hrvatske i inozemstva.

No, kako smo ove godine neugodno suočeni s pandemijom koronavirusa, koji nas je prisilio na izolaciju i otkazivanje svih događanja, odlučili smo ipak ustrajati u ideji da naši uradci budu vidljivi i zapaženi, kako sav trud oko pripreme 10. Lutkokaza ne bi bio uzaludan. Stoga smo se dosjetili organizirati Virtualnu izložbu lutaka studenata i nastavnika Akademije za umjetnosti i kulturu, a koju ćemo svečano otvoriti 21.3.2020. (u subotu) prigodom Svjetskoga dana lutkarstva.

Virtualna izložba bit će 'postavljena' na web stranici Akademije te svim našim društvenomrežnim platformama.

http://www.uaos.unios.hr/

Facebook @AUKOsijek
Twitter @aukos_hr
Instagram  academy_of_arts_and_culture

36 eksponata lutaka, bit će izloženo i spremno za 'lajkanje'. Svi koji budu 'lajkali' i dijelili ovu izložbu, ulaze u Nagradnu igru, u kojoj će se podijeliti 10 majica s vizualom ovogodišnjeg 10. Lutkokaza, koji nosi naziv KORONAVIRUSU USPRKOS!, poručuju iz Akademije.