Preskočite na glavni sadržaj

Na 8. CEE Animation Forumu sudjeluje pet projekata iz Hrvatske

Ove će se godine CEE Animation Forum održavati od 5. do 8. svibnja u Liberecu u Češkoj. Čak pet hrvatskih projekata pronašlo je svoje mjesto na ovogodišnjem, osmom, izdanju Foruma.
vrijeme: 05.05.2020.
mjesto: Češka Republika
url: https://www.ceeanimation.eu/
Riječ je o događanju čija je svrha umrežavanje, širenje i osnaživanje međunarodne suradnje i tržišta. CEE Animation Forum je platforma kojoj je cilj predstaviti nove talente i njihov kreativni rad, pomoći im u pronalaženju financijskih sredstava i distribuciji vlastitih projekata, kao i izgradnji trajne mreže proizvođača, kreativaca i međunarodnih predstavnika industrije iz svih segmenata.

 

Glavni dio Foruma čini pitching-natjecanje, a uz to ovaj trodnevni program nudi i niz prezentacija, rasprava, mogućnosti umrežavanja te individualnih sastanaka i razvijanja projekata. Animacijski profesionalci u okviru Foruma mogu steći vještine i znanja od stranih stručnjaka s tog područja, kao i korisne kontakte koji mogu pridonijeti uspjehu njihova animiranog projekta.

 

Od 5. do 8. svibnja u Liberecu u Češkoj čak će pet hrvatskih projekata sudjelovati na CEE Animation Forumu. Zaprimljene su prijave iz 32 zemlje, a za sudjelovanje je izabrano 29 projekata. Većina ih dolazi iz srednje i istočne Europe.

 

U kategoriji dugometražnog filma u fazi razvoja sudjelovat će Dino Krpan, iz produkcijske kuće Diedra, i Luka Rukavina s projektom Cvrčak i Mrvica. Sudionici u istoj kategoriji bit će i hrvatski redatelj Ivan Bereš i srpski producent Igor Zarol sa zajedničkim projektom Jednom kad se sretnemo.

 

Priliku za sudjelovanje na Forumu u kategoriji serije i TV specijala u fazi razvoja dobili su Draško Ivezić, iz produkcijske kuće Adriatic Animation, i Hana Tintor s projektom Život s Lolom.

 

U kategoriji kratkog filma u fazi razvoja sudjelovat će Maša Udovičić, iz producentske kuće Luma Film i Petra Balekić s projektom Među nama te Draško Ivezić i Laura Martinović s projektom Ljubimac zvan Stres.

 

*Vijest je preuzeta sa službene stranice DKE-Ured MEDIA Hrvatske.

 

Izvor: HAVC