rezidencijalni program

Enoch Cheng: 'Ej bok Ej bok Ej bok'


vrijeme: 25.02.2018. - 01.03.2018.
mjesto: Zagreb, Pogon Jedinstvo

Enoch Cheng, umjetnik koji boravi na Pogonovoj rezidenciji, predstavit će niz izvedbenih događanja u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo u razdoblju od 25. veljače do 1. ožujka pod nazivom 'Ej bok Ej bok Ej bok'.  

Pet dana događanja: ples, piknik, izvedba jedan na jedan, čitanje, rasprava, ručak, otvorena proba, odmor, opuštanje, razgovor, pjevanje, Skype

Enoch Cheng, umjetnik koji boravi na Pogonovoj rezidenciji, predstavit će niz izvedbenih događanja u Pogonu Jedinstvo u razdoblju od 25. veljače do 1. ožujka. Umjetnik će preuzeti Pogon Jedinstvo te ga pretvoriti u atelje, kazalište, izložbeni prostor i mjesto okupljanja, čime će nastojati istražiti različite aspekte koji omogućuju provedbu i izvedbu ideja te mogućnost suživota s drugim ljudima. Zamišljajući Jedinstvo kao svoj atelje, radit će na novim radovima koji se bave dinamičnošću pokreta.

Proces će biti otvoren za javnost koja će imati priliku svjedočiti radu u nastajanju te čak ući u dijalog s umjetnikom koji će eksperimentirati s različitim vrstama materijala. Publika će također imati priliku doživjeti izvedbu jedan na jedan u velikom tzv. black box kazalištu, gdje će umjetnik izvoditi rad pod nazivom The Nature of Performance [Priroda performansa]. Rad se bavi malim pokretima mikroorganizama, kao i transformacijama samog performansa kroz svaki jedinstveni intimni susret. Umjetnik će usto organizirati i nekoliko događanja na kojima će okupiti različite vrste publike, što uključuje izložbu njegovih novijih filmskih instalacija, piknik i tulum otvorenja s plesnom radionicom, a tijekom ostalih dana organizirani su i čitalačka grupa i ručak. Jedan će dan biti posvećen nepoznatim aktivnostima.

Tijekom ovih pet dana umjetnik želi iskoristiti Jedinstvo za stvaranje različitih situacija u kojima može doći u dodir s različitim idejama i zagrebačkom publikom. Imajući na umu budući plan prema kojem bi se Jedinstvo obnovilo i pretvorilo u novi umjetnički centar Zagreba, umjetnik slijedi stav 'to trebamo, to radimo' te počinje okupljati ljude i stvari kako bi dobio sliku o onome što bi se moglo dogoditi u budućnosti. Premda slijede određenu strukturu, sve su aktivnosti podložne izmjenama ovisno o slučaju. Novosti će se objavljivati na https://www.facebook.com/PogonZagreb/.

https://www.facebook.com/events/270651610137874/.(D.H.F., 21.02.2018)

Tagovi: enoch cheng