Preskočite na glavni sadržaj

Animafest: Objavljen popis selektiranih filmova za konkurenciju (Odgođeno!)

Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb objavio je u utorak popis kratkometražnih, studentskih i hrvatskih filmova selektiranih za svoje 30. izdanje koje će se održati od 8. do 13. lipnja.
vrijeme: 08.06.2020.
mjesto: Zagreb
url: http://www.animafest.hr/
Ove je godine pristigao rekordan broj uradaka iz 85 zemalja, samo za Veliko natjecanje kratkometražnog filma prijavilo se više od 860 filmova, a odabrano je njih 41.

 

U Natjecanje studentskog filma između više od 900 prijavljenih u konkurenciju je odabran 41 film, a u Natjecanje hrvatskog filma uvršteno je 19 filmova.

 

Detaljni popisi uvrštenih filmova nalaze se na web stranici festivala.

 

U selekcijskim komisijama su, uz umjetničkog ravnatelja festivala Daniela Šuljića, sudjelovali Iva Kraljević i Božidar Trkulja pri odabiru filmova za Veliko natjecanje kratkometražnog filma, a Katrin Novaković i Milivoj Popović birali su filmove u kategoriji Natjecanja studentskog filma.

 

S Animafesta kažu da će uskoro objaviti i rezultate selekcije Velikog natjecanja dugometražnog filma, Natjecanja filmova za djecu, Natjecanja VR animacije te Svjetske Panorame, kao i ostalih programskih cjelina.

 

Odabrani filmovi tradicionalno će se natjecati, među ostalim, za Grand Prix te nagrade publike u kratkometražnoj i dugometražnoj kategoriji.

 

Dvojica dobitnika ovogodišnjih Animafestovih nagrada već su poznati - švicarski animator Georges Schwizgebel kojemu će se na otvorenju festivala uručiti Nagrada za životno djelo te kanadski novinar i kritičar, teoretičar animacije Chris Robinson koji će primiti godišnju Nagradu za izniman doprinos proučavanju animiranog filma.

 

Robinson će biti i glavni izlagač na Međunarodnom znanstvenom skupu 'Animafest Scanner VII 2020' koji će se održati od 8. do 10. lipnja. (Hina)