Preskočite na glavni sadržaj

Zbog mjera opreza odgađa se ovogodišnji ZagrebDox

Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox izvijestio je u ponedjeljak da se odgađa do daljnjega, u skladu s preporukama zabrane javnih okupljanja u zatvorenom prostoru, a novi datum održavanja objavit će naknadno.
vrijeme: 09.03.2020.
mjesto: zagrbe
url: http://zagrebdox.net/
 

Organizatori ZagrebDoxa, koji se trebao održati od 15. do 22. ožujka., kažu da je njihova odgovornost i obaveza prema festivalskoj publici poduzeti sve nužne mjere opreza i sigurnosti.

 

Odluku o odgodi donijeli su na temelju preporuka i uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, u svrhu kontroliranja trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj, okolici i ostatku Europe.

 

"Održavanje festivala u predviđenom terminu predstavlja potencijalan rizik za posjetitelje, autore te predstavnike medija", ističu, dodajući da će pravovremeno obavijestiti javnost o novom datumu i svim dodatnim informacijama.

 

Nenad Puhovski: Odluko o odgodi donijeli smo s tugom, ali i s odgovornošću

 

Direktor ZagrebDoxa Nenad Puhovski rekao je da su odluku o odgađanju 16. ZagrebDoxa donijeli "s osjećajem velike tuge, ali i odgovornosti".

 

Temeljem prijašnje komunikacije sa Stožerom, suradnje s prikazivačem, te domaćim i stranim filmskim djelatnicima, nadali su se da će, makar i u donekle smanjenom opsegu, biti u stanju održati ovogodišnji festival u predviđenim rokovima.

 

"Nažalost, pogoršanje situacije u Europi, posebno u našem najbližem okruženju, kao i današnja odluka i preporuka Stožera, prisiljavaju nas da festival odgodimo", dodao je.

 

Puhovski ističe da su dokumentaristi uvijek bili među najhrabrijim filmašima, međutim "u ovom trenutku ne možemo nastaviti s održavanjem ZagrebDoxa u predviđenom terminu te izložiti našu publiku, filmske autore i predstavnike medija nepotrebnom riziku."

 

Program usavršavanja za filmske profesionalce ZagrebDox Pro, kao i Pitching forum, održat će se u ranije najavljenom periodu u online okruženju, čime se nastoji svim sudionicima omogućiti da svoje projekte razviju, te predstave međunarodnom panelu.

 

Za ovogodišnje izdanje ZagrebDoxa, na novoj lokaciji, u CineStaru Zagreb – Branimir mingle mallu, bio je pripremljen program sa 112 odabranih dokumentarnih filmova. (Hina)