obljetnica, proslava, projekcija

Kinoklub Zagreb slavi 90. godina na 11. Gledalištu


vrijeme: 16.02.2018. - 17.02.2018.
mjesto: Zagreb; MM centar, Savska cesta 25

Kinoklub Zagreb kao najstariji klub filmskih amatera u jugoistočnoj Europi i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova, na 11. Gledalištu koje se održava u petak i subotu, 16. i 17. veljače, u MM Centru (Savska cesta 25) predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju. Manifestaciju će u petak otvoriti filmolog prof. dr. sc. Hrvoje Turković, nakon čega slijedi glazbeni performans Mire Manojlovića. Ulaz je slobodan na sva događanja!


Ove godine Kinoklub Zagreb obilježava i 90. godina djelovanja i kroz te godine svoje filmske korake unutar KKZ-a započinjali su dr. Maksimilijan Paspa, Oktavijan Miletić, Mihovil Pansini, Miroslav Mikuljan, Vladimir Petek, Tom Gotovac, Hrvoje Turković, Vedran Šamanović, Ognjen Sviličić, Goran Dukić, Robert Knjaz i mnogi drugi.

 

Gledalište Kinokluba Zagreb traje dva dana i bit će prikazano 75 filmova. Tročlani veliki žiri u sastavu redateljica Nikice Zdunić i Dalije Dozet, te montažera i filmskog kritičara Danijela Brlasa dodijelit će Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u 2017. godini. Žiri polaznika Radionice filmske kritike i analize kojeg čine Anton Tomičić i Martina Jurišić dodijelit će Nagradu kritike.

 

Nakon završetka projekcija u petak slijedi Party u Caffe Baru &TD-a uz Dj Myer i DJ Briggs. Nakon zatvaranja Gledališta u subotu iza 01h slijedi Veliki KKZ Tulum. Kukove će nam razdrmati u dvojac DJ Grafika i DJ Tehnika. Tulum se održava u Jiggy Baru.

Facebook event


(R.P.B., 14.02.2018)