nagrada

Europski projekt Kulture promjene dobio priznanje austrijskog deska Kreativna Europa


vrijeme: 13.02.2018.

Europski projekt Kulture promjene Studentskog centra u Zagrebu i deset europskih kulturnih organizacija, 'apap-Performing Europe 2020', dobitnik je priznanja austrijskog deska Kreativna Europa, koji ga je uključio u svoju publikaciju Start it Up! kao jedan od četiri primjera najbolje prakse višegodišnjih suradničkih projekata, izvijestila je u utorak Kultura promjene SC-a.
 

U okviru projekta u veljači u Zagreb ponovno dolazi španjolska umjetnica Maria Jerez koja nastavlja rad na projektu "Maria ide u školu". Tijekom dva tjedna djeca OŠ Mihaela Šiloboda iz Sv. Martina pod Okićem podučavala su umjetnicu hrvatski jezik, u čemu je bilo važno da se uspostavi osjetljiva situacija za sve sudionike, mjesto nesigurnosti gdje nitko ne može odmah i učinkovito doći do rješenja, napominje se u najavi.

 

"Ovaj projekt obraća pozornost na trenutke kad nešto imenujemo prvi put, na razmišljanje koje stoji iza jezika, na političku moć procesa učenja, na nesporazume kao mjesto prilike, na vezu s nekim tko dolazi iz drugoga svijeta, te stvara prostor u kojem je nepoznato implementirano i poželjno kao mjesto mogućnosti", dodaje se.

 

Prezentacija rada održat će se 15. veljače u Polukružnoj dvorani Teatra& TD, a ulaz je besplatan.

 

Nakon uspješnog predstavljanja na ovogodišnjem Ganz novom festivalu s predstavom "Syden/Songs from a Valley of Love and Delight", Hedvig Biong, Niko Hafkenscheid & Pablo Castilla se vraćaju u Teatar &TD s radionicom "Alati za stvaranje dokumentarnih projekata".

 

Radionica, "namijenjena svima zainteresiranima za stvarnost koja nas okružuje", održat će se od 24. do 28. veljače u Velikoj dvorani Teatra& TD, s ciljem istraživanja različite konceptualne i praktične pristupe pojmu dokumentarnog.

 

Od polaznika se očekuje da sudjeluju s osobnom pozadinom i umjetničkim idejama, odnosno kao ravnopravni sudionici i koautori.

 

Sudjelovanje je besplatno za sve redovne studente, a košta 200 kuna za ostale. Studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu dobivaju 2 ECTS boda za sudjelovanje. Prijave na radionicu traju 21. veljače.

 

Oba programa financirana su sredstvima europskog projekta "apap – Performing Europe 2020", sufinancirana sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa. (Hina)
 

(R.P.B., 14.02.2018)