Preskočite na glavni sadržaj

'Buđenje' premijerno 14. ožujka u Studiju Exit

Studio Exit zagrebačkog Teatra Exit kao svoju novu premijeru najavljuje, u subotu 14. ožujka, predstavu 'Buđenje', po tekstu Brada Bircha i u režiji Aide Bukvić.
vrijeme: 14.03.2020.
mjesto: Zagreb; Studio Exit, Gundulićeva 37/1
url: http://www.teatarexit.hr
 

"Ona i On. Mladi. Zaljubljeni. Zaposleni. Dvije plaće, dobra, sigurna radna mjesta. Svaki dan ista rutina: buđenje – tuširanje – doručak – vožnja na posao – ured – pauza za ručak – ured – vožnja s posla – večera – kauč- televizor – krevet – buđenje... Sretni su? Ne postavljaju si bespotrebna pitanja. To je dio paketa. To se podrazumijeva. Glavno da nam bombe ne padaju po glavama. To su neki tuđi ratovi. To su samo vijesti. Ratova uvijek negdje ima", stoji u najavi.

 

Dan kada iz bankomata ne izađe ništa osim papirića na kojemu piše "transakciju nije moguće izvršiti", dan je "buđenja" i spoznavanja beznačajnosti vlastita života.

 

"Koji je danas dan? Danas je dan kad si ogladnio. U ruci držiš svoju posljednju konzervu graha, ali u tvome otvaraču za konzerve iscurile su baterije. Danas je dan kad ti nije palo na pamet da izađeš van, uzmeš prvi kamen i razbiješ tu vražju, limenu stvar. Umjesto toga guliš etiketu i jedeš papir. Danas je dan kad se ne radi više o beznačajnosti tvoga života nego o potpunoj nepripremljenosti za nj. Danas je dan kad sjediš u mraku kazališta, u tišini i kažeš si: 'Ma, to nisam Ja! To su Ona i On. To su Oni'", dodaje se u najavi.

 

Predstavu je po tekstu Brada Bircha u prijevodu Kristine Kegljen režirala Aida Bukvić. Dramaturgiju potpisuju Kristina Kegljen i Marijana Fumić, koja je zajedno s Aidom Bukvić osmislila kostime. Za video je odgovoran Marko Žuljević, za oblikovanje svjetla Tomislav Kobia, zvuk oblikuje Marko Žuljević, a izbor glazbe je napravila Aida Bukvić.

 

Igraju Iva Kraljević i Silvio Mumelaš.

 

Predstava je koprodukcija Teatra Exit i Osječkog ljeta kulture. Osječka premijera je zakazana za 6. ožujka. (Hina)