Preskočite na glavni sadržaj

Arsen Roje: 'Zatvaranje kruga'

Otvorenje izložbe Arsena Roje naziva 'Zatvaranje kruga' održat će se u petak, 6. ožujka u 19 sati, u Studiju Moderne galerije "Josip Račić" u Zagrebu.
vrijeme: 06.03.2020.
mjesto: Studio Moderne galerije Josip Račić, Zagreb
url: http://www.moderna-galerija.hr

Nakon inicijalnog predstavljanja umjetničkog opusa Arsena Roje na izložbi u rodnom gradu koju su mu prošlog ljeta u splitskoj Galeriji umjetnina priredili istaknuti povjesničari umjetnosti i likovni kritičari Ješa Denegri i Branko Franceschi, radovi ovog umjetnika  koji je sedamdesetih godina prošlog stoljeća postao svjetski poznat dizajnirajući plakate za kultnu Oscarom nagrađenu Altmanovu ratnu crnu komediju  M.A.S.H  i Fellinijevu adaptaciju autobiografije najvećeg talijanskog ljubavnika svih vremena – Giacoma Casanove, bit će predstavljeni i zagrebačkoj kulturnoj javnosti. U autorskoj koncepciji Branka Franceschija, ravnatelja Moderne galerije, izložba Zatvaranje kruga moći će se razgledati od 6. do 29. ožujka u Studiju MG „Josip Račić“, a objedinit će Rojine rane radove i cikluse nastale u Splitu i djela koja je stvarao posljednjih 10 godina svoga života  u Los Angelesu gdje je živio od 1971. 

Riječ je o 15 crteža iz iste mape koji do prezentacije u splitskoj Galeriji umjetnina nisu bili javno izlagani te sedam slika iz nama donedavno nepoznatog umjetnikovog slikarskog opusa.

Autor izložbe: Branko Franceschi.