Preskočite na glavni sadržaj

Laboratorij Gajnice – Poziv mladim umjetnicima i umjetnicama

Otvoreni likovni pogon poziva mlade umjetnike i umjetnice do 35. godine starosti da se prijave za sudjelovanje na seminaru o participacijskoj umjetnosti i umjetnosti u zajednici koji će se održati u mjesecu lipnju ove godine u Zagrebu. Prijave se primaju do 22. svibnja 2020.
prijava: 22.05.2020
mjesto: Zagreb
url: http://www.otvorenilikovnipogon.org/

Uz voditeljicu programa, povjesničarku umjetnosti Mašu Štrbac, na seminaru će gostovati arhitekti Kristina Careva i Rene Lisac, voditelji projekta Akupunktura grada (2009-danas) – zajedno će predstaviti mogućnosti participativnog rada u javnom prostoru. Odabrani će se umjetnici-ce i/ili umjetnički timovi uz potporu i posredovanje voditeljice programa povezati s lokalnim stanovništvom u Gajnicama i Gornjem Stenjevcu, dvama naseljima u najzapadnijoj gradskoj četvrti Podsused-Vrapče – s njima će raditi na osmišljavanju i pripremi umjetničkog rada koji će biti izveden krajem godine u javnom prostoru u naselju. Tema rada proizaći će iz zajedničkih susreta umjetnika-ca s građanstvom. Osigurana su sredstva za produkciju rada/ova u iznosu do 6.000 HRK.

Na seminar se može prijaviti individualno ili u grupi. Potičemo na prijavu umjetnike-ce koji žive u zapadnom dijelu Zagreba ali i one koji su u Zagreb doselili iz drugih sredina, odnosno iz drugih mjesta ili gradova u Hrvatskoj. Mogu se prijaviti umjetnici-ce iz različitih disciplina, studenti-ce kao i mladi profesionalci-ke iz područja vizualnih umjetnosti, multimedije, scenskih i izvedbenih umjetnosti, arhitekture, dizajna te primijenjenih umjetnosti. Podržavamo prijavu interdisciplinarnih timova koji mogu uključivati članove-ice iz drugih disciplina i područja (humanističke, prirodne i društvene znanosti).

Rok za prijavu je, uslijed privremene stanke u travnju, produljen do petka, 22. svibnja 2020.

Prijavljuje se putem online prijavnice (https://form.jotform.com/OLP_prijavnice/laboratorij-gajnice—umjetnici ) u kojoj pored osnovnih podataka o prijavitelju-ici (dob, obrazovanje, radno iskustvo) treba navesti razloge za prijavu (tzv motivacijsko pismo). Ono će biti važan kriterij pri odabiru polaznika-ca za seminar. Na seminaru su nakon prvog kruga prijava slobodna još četiri mjesta.

Seminar će se održati u drugoj polovici lipnja ove godine – točan termin bit će određen sukladno razvoju epidemiološke situacije, o čemu ćemo obavijestiti na ovim stranicama. Razmatramo mogućnost da seminar radi zdravstvene sigurnosti održimo na otvorenom.

Eventualna pitanja u vezi Poziva mogu se uputiti na adresu ured@otvorenilikovnipogon.org. Prijavljeni-e će o rezultatima biti obaviješteni e-mailom.

LABORATORIJ GAJNICE  je obrazovni laboratorij za kvalifikaciju umjetnika i umjetnica u socijalnom i javnom prostoru usmjeren na razvijanje potencijala umjetnosti u zajednici. Nositelj programa je umjetnička organizacija Otvoreni likovni pogon, a odvija se uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture RH. Partner u dijelu seminara s građanima-kama je Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad.
Naslovna fotografija: Gajnice 2018, autor fotografije: Miroslav Vajdić

Poveznice:
https://olplab.home.blog/2020/02/28/laboratorij-gajnice-poziv-mladim-umjetnicima-i-umjetnicama/
http://www.otvorenilikovnipogon.org/