Preskočite na glavni sadržaj

Izložba fotografija Doris Glad u galeriji MORH-a

U galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu od 2. do 6. ožujka 2020. održava se druga izložba fotografkinje Doris Glad iz ciklusa „Malen ispod zvijezda“.
vrijeme: 02.03.2020.
mjesto: Zagreb, Galerija MORH-a Zvonimir

Doris Glad rođena je 1988. u Rijeci, a fotografijom se bavi otkako je ušla u program organiziranog stanovanja Centra za rehabilitaciju Zagreb, čiji je cilj deinstitucionalizacija i inkluzija osoba s intelektualnim poteškoćama. Doris Glad hrabro je prihvatila Downov sindrom za svog životnog suputnika te ga iskoristila kao dodatnu snagu za izražavanje svojih talenata i sposobnosti: radi, volontira, bavi se sportom, no najdraži joj je hobi fotografija. Gdje god da išla, u ruci joj je fotoaparat, kojim neumorno bilježi kadrove koji joj privuku pažnju. Neke od svojih radova javnosti je predstavila 2015. na svojoj prvoj izložbi iz ciklusa „Malen ispod zvijezda“. Nastavila se zatim usavršavati i sudjelovati na natječajima, a najbolje fotografije nastale u proteklih pet godina javnosti će predstaviti na svojoj drugoj samostalnoj izložbi. Naslov ciklusa „Malen ispod zvijezda“, citat je iz pjesme „Opomena“ Antuna Branka Šimića, kao poruka društvu da ne dopuste da osobe s intelektualnim poteškoćama ostanu na margini društva, nego da ih prihvate i pomognu im razviti njihove talente.

Izložba će biti postavljena u Galeriji „Zvonimir“, Antuna Bauera 33, od 2. do 6. ožujka 2020., a može se razgledati tijekom radnog vremena galerije, od 10:30 do 17:30.