projekcija

U češka kina stiže 'Most na kraju svijeta' Branka Ištvančića


vrijeme: 09.02.2018. 17,30 h
mjesto: Češka Republika

Hrvatski dugometražni igrani film 'Most na kraju svijeta' redatelja Branka Ištvančića, nastao u produkciji Artizana filma, stiže u češka kina! Prema riječima češkog distributera Balkanfilma, službena premijera i početak kino distribucije filma u Češkoj bit će 9. veljače, u 17,30 sati u praškom Kině Pilotů.
 

Kako ističe redatelj filma Branko Ištvančić: „Most na kraju svijeta'' se bavi često prešućivanom temom useljavanja u tuđe kuće napuštene tijekom rata u bivšoj Jugoslaviji. To je topla ljudska priča bez nasilja i politiziranja koja prikazuje sudbine ljudi svih strana unesrećenih ratom, stradanjima i gubitkom doma koji čeznu za povratkom i mirom. Kroz istragu glavnoga lika koji traga za nestalim starcem otkrivamo duboko potisnute emocije, nade, strahove i sjećanja na vremena sreće i mira, a koji su zauvijek izgubljeni za generacije koje je rat najizravnije pogodio.“

 

Film Most na kraju svijeta prikazan je prvi put na Pulskom filmskom festivalu 2014. godine, gdje je ispraćen pohvalama i publike i struke, a ponajviše golem glumački ansambl koji okuplja oko trideset glumaca iz Hrvatske, BiH i Srbije,  koje predvode Aleksandar Bogdanović, Sanja Radišić, Boro Stjepanović, Vlatko Dulić, Nela Kocsis, Đorđe Kukuljica, Nikša Kušelj, Jelena Perčin, Slaven Knezović, Slobodan Ćustić, Bora Nenić, Miralem Zubčević, Draško Zidar, Jelena Jokić, Areta Ćurković, Jasmin Telalović i brojni drugi.

 

Za film čiji je itinerar uključivao petnaestak različitih gradova i lokacija, angažirana je i golema ekipa. Direktor fotografije je Branko Cahun, za scenografiju je zaslužan Zvonko Sarić, kostime Felicita Glavaš, glazbu potpisuje Dalibor Grubačević, dok su maske povjerene Bianki Žugelj. Producentica filma je Irena Škorić i Artizana film.

 

Film je nastao u koprodukciji Hrvatske (Artizana film), HRT-a, Bosne i Hercegovine (Heft produkcija), Francuske (Dari films) i Srbije (Kinematografska kuća).

 

Više o najavi kino distribucije

 

(R.P.B., 08.02.2018)