Preskočite na glavni sadržaj

Kazališni maraton u Osijeku od 6. do 8. ožujka

Na drugom Kazališnom maratonu, koji će se od 6. do 8. ožujka održati u Osijeku, bit će izvedeno petnaest predstava za djecu i odrasle, najavila je u petak na konferenciji za novinare dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš.
vrijeme: 06.03.2020.
mjesto: Osijek; HNK, Županijska 9
url: http://www.hnk-osijek.hr/
Trodnevnu manifestaciju organizira grad Osijek, a održavat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu, Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića i Barutani.

 

Uz glumačke snage dvaju osječkih kazališta nastupit će i Dječje pozorište Republike Srpske iz Banja Luke, Kazalište Moruzgva, Umjetnička organizacija Grupa, Pozorišna trupa Upalimo reflektore iz Žablja (Republika Srbija), B GLAD produkcija, Kazalište lutaka Zadar, Ludens Teatar i ADAM SCENA.

 

Voditeljica Odsjeka za kulturu u gradskom Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Danijela Klobučar dodala je kako Kazališni maraton u petak, 6. ožujka, otvara predstava za djecu "Ružno pače", a istoga dana je na programu hrvatska praizvedba drame "Buđenje".

 

Kako je najavila Klobučar, u subotu, 7. ožujka, na programu su dječje predstave "Škola za pačiće" i 'Patkica Blatkica", komedija "Gola u kavezu", satirični monolozi "Mistero Buffo", druga izvedba drame "Buđenje", drama "Aj karmela" i dramatična komedija "Who the fu*k is Biba?".

 

U nedjelju, 8. ožujka, posljednjeg dana manifestacije dva put će biti izvedena predstava za djecu "Juha od bundeve", slijedi komedija "Žene u crvenom", drama "Konstelacije" i komedija "Kraljevstvo Moje (za početnike)", a maraton zatvara glazbeno-poetski kabare "Adam i ona". (Hina)